Tübitak, Sosyal Bilimler Alaninda Da Proje Bekliyor

TÜBITAK Sosyal ve Beseri Bilimler Arastirma Destek Grubu (SOBAG) Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde bilgilendirme toplantisi gerçeklestirdi.

Tübitak, Sosyal Bilimler Alaninda Da Proje Bekliyor
Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Salonunda 3 Haziran 2013 Pazartesi günü düzenlenen toplantiya TÜBITAK uzmanlari M. Hamidullah Tarhan ve Davut Taser konusmaci olarak katildi. Bilgilendirme toplantisini KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim’in yani sira çok sayida akademisyen takip etti.
M. Hamidullah Tarhan “TÜBITAK denilince akla genelde fen bilimleri geliyor. Olusan bu yanlis algiyi degistirmek, sosyal ve beseri bilimler alaninda da projeleri destekledigimiz konusunda farkindalik yaratmak için bu toplantiyi düzenledik.” seklinde konustu. Tarhan, TÜBITAK’in sosyal ve beseri bilimler alaninda 2005 yilindan itibaren desteklerinin aktif olarak çalistigini belirterek simdiye kadar sosyal bilimlerin 33 farkli dalinda 1200 projeyi desteklediklerini kaydetti. Tarhan, “KMÜ’nün fen ve mühendislik alanlarinda 21 projesi mevcut. Sosyal bilimler alaninda da ciddi bir potansiyeli var.” dedi.
Proje basvurulari hakkinda da bilgi veren Tarhan, Ulusal Destek Projesi (1001), Kariyer Projesi (3501), Hizli Destek Projesi (1002) konularina ve bu konularda iadelerin sebeplerine degindi. Tarhan, iadelerin genellikle arastirma projesi niteligi tasimama, etik kurul onay belgesi gerekliligi, içerik yetersizligi, ayni veya benzer proje önerilerinin olmasi sebebiyle gerçeklestigini söyledi ve “Biz içinde analiz olmayan çalismalara ar-ge demiyoruz.” ifadelerini kullandi.
Son yillarda TUBITAK’in birçok iyilestirmeye gittigini dile getiren Tarhan “Eskiden 6 ayda bir rapor alirken raporlama dönemini oldukça azalttik. Bursiyer olarak bir projede iki lisans ögrencisi görevlendirebiliyoruz ve yeni kurulan üniversitelerin projelerine yaklasirken pozitif ayrimcilik yapiyoruz.” dedi.
Toplantida söz alan KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim ise TÜBITAK’in proje tesviki ve proje performans ödülü uygulamalarinin güzel gelismeler oldugunu kaydetti. Yildirim, sosyal ve beseri bilimler alaninda çalisan akademisyenlerin potansiyelleri olmasina ragmen motivasyona ihtiyaçlari oldugunu belirterek “Üniversitemizin fen bilimleri alaninda gösterdigi basariyi sosyal bilimler alaninda da bekliyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284