Türkiyede Ilk Olarak Karaman’da 8.Siniflara Yönelik E-Etüt Projesi Basladi

Milli Egitim Bakanligi Bilgi Islem Grup Baskanliginin pilot Il olarak seçtigi Karaman genelinde 8.sinif ögrencilerine yönelik sinavlarina destek olmak için E-ETÜT projesi baslatildi. Proje kapsaminda Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Ingilizce dersleri verilecek.

Türkiyede Ilk Olarak Karaman’da 8.Siniflara Yönelik E-Etüt Projesi Basladi
9 Subat Persembe günü baslayan e-etüt projesi 21 Subat tarihinden itibaren Sali ve Persembe günleri 18.00 dan 21.00’e kadar devam edecek. Simdilik Matematik ve Fen Bilgisi dersleri verilecek olup ilerleyen günlerde Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Ingilizce dersleri de verilecek.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy konuyla ilgili yaptigi açiklamada,“ Egitimde firsat esitliginin saglanabilmesi için Ilimizde hayata geçirilen bu proje ile dershaneye giden gitmeyen herkesin faydalanabilecegi bir program olusturduk. E-etüt sisteminde simdilik Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin veriyoruz ilerleyen günlerde Türkçe, Ingilizce ve Sosyal Bilgiler derslerini de ekleyecegiz. Derslerde, SBS sinavinda çikacak konular anlatilacak ve sorular ve testler çözülecek. Böylece Ilimizin SBS’ deki basarisini daha üst sinirlara tasimayi hedefliyoruz. Projenin. E-Etüt sisteminden yararlanmak isteyen ögrenciler Karaman il Milli Egitim Müdürlügümüzün web sitesinden e-etüt linkinden ulasabilecekler. E-Etüt sistemine girebilmek için bilgisayar ve internet imkâninin yani sira ögretmene soru sorabilmek için kulaklikli mikrofona, dersleri duyabilmek için de hoparlöre ihtiyaç duyulacak. Kulaklikli mikrofona sahip olmayan ögrenciler, dersleri takip edebilecek ancak sesli soru yerine sorularini yazili olarak yöneltecek E etüt projesini ilimizde baslatan basta Milli Egitim Bakanimiz Sayin Ömer Dinçer olmak üzere Bilgi Islem Grup Baskani Volkan Akçay’a ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederim" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284