Türkiye’ye Örnek Ortaögretim Kampüs Alaninda Okul Insaatlari Hizla Devam Ediyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan ortaögretim kurumlarinin bir alanda toplanmasi amaciyla baslatilan proje çerçevesinde diger illere örnek olmasi açisindan ilimizde baslatilan Ortaögretim Kampus alaninda yapimina baslanan okul insaatlari hizla yükselmeye devam ediyor.

Türkiye’ye Örnek Ortaögretim Kampüs Alaninda Okul Insaatlari Hizla Devam Ediyor
Elmasehir Mahallesi hudutlari içerisinde yer alan TOKI konutlarinin arkasindaki 316 bin metrekarelik alan üzerinde olusturulan kampus içerisinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi, Kiz Meslek Lisesi okullarinin insaatlari ve bu okullarin uygulama alanlarinin yapimi sürüyor.
Ortaögretim Kampus alanina giden ekibimiz devam eden insaatlarin durumuyla ilgili olarak Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’dan bilgi aldi.
Aksoy, “Içinde bulundugumuz alan 316 bin metrekarelik büyük bir alan. Ortaögretim kampusü noktasinda Türkiye’de ilklerden birisi. Biz göreve geldikten sonra arkadaslarimizla ortak bir çalisma ortaya koyarak buranin öncelikle kullanabilecegimiz alani nedir onun tespitini yaptik. Suan 316 bin metrekarelik alanin ancak 276 bin metrekaresinin kullanabilecegimiz alan oldugunu tespit ettik. Arkasindan buranin bir vaziyet planini olusturduk. Sunu diye biliriz ki 2023 vizyonu içerisinde burada nerede hangi okulu yapabilecegiz. Ne kadar alanimiz rezerve alan olarak birakildi bunlar bilgilerimiz dahilinde. Suan yapimi devam eden Güzel Sanatlar ve Spor Lisemiz Karaman’a kazandirilacak. Burada okul binamiz, yurt binamiz, konser ve kapali spor salonumuz olmak üzere 5 bölümden olusmakta. Yine devaminda Turizm Otelcilik Meslek Lisemize ait 3 bloktan olusan binamiz olacak. Yine yurdumuz, kapali spor salonumuz ve uygulama otelimiz. Bunlarin yaninda Özel Idare’ye ihale talimatini verdigimiz 32 derslikli Kiz Meslek Lisemiz ve 200 kisilik ögrenci yurdumuz ilimizde bir ihtiyaçtir. Kizlarimizin okullasmasini son derece önemsiyoruz. Devaminda da Ticaret Meslek Lisemiz olacak. Suan 50 bin metrekaresini kullaniyoruz. Kiz Meslek Lisemizin ve diger lisemizle yurdumuzun yapilmasiyla birlikte yaklasik bir 60 bin metrekare alanimizi doldurmus olacagiz. Dolayisiyla bir 100-170 bin metrekare alanimiz rezerve olarak kalmis olacak. Ihtiyaç oldukça diger okullarimizi da aktarmis olacagiz” dedi.
Aksoy, bu kampus alaninin faaliyete geçmesiyle birlikte özellikle uygulamali egitim yapan okullarin rahat bir egitim alanina kavusacaklarini belirtti.
Kampus alaninda yapimi devam eden okul insaatlarinin 2014 yili içerisinde tamamlanarak teslim edilecegi ve 2013-2014 egitim-ögretim döneminde açilisinin yapilacagi açiklandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284