Ugur’da Ilk Yazili Sinav Pazar Günü Yapilacak

Ögrenciler egitim yasamlari boyunca hem okul basarilarini yükseltmek hem de sinavlara hazirlanmak zorunda kaliyor.

Ugur’da Ilk Yazili Sinav Pazar Günü Yapilacak
Zamaninin önemli bir kismini dershanelerde geçiren ögrenciler, yazili sinavlar için destek almakta zorlaniyor. Oysaki okulda aldiklari notlarin merkezi yerlestirme sinavlarinda kritik öneme sahip oldugu yadsinamaz bir gerçektir. Ugur Dershaneleri bu konudaki eksikligi gidermek için Türkiye’de ilk defa 6. ve 7. sinif ögrencilerine yönelik yazili sinavlari müfredatina aldi.
Bu uygulamayla ögrencilerin okul basarisinda artis saglamak için müfredata uygun yazili sinavlar yapilacak. Yazili Etüt Sinavi (YES) adi verilen bu sinavlar, okul müfredatina paralel ve klasik soru çözümlerini pekistirmede ögrenciye büyük fayda saglayacak.
Ugur Dershanesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Konukseven konuyla ilgili olarak sunlari söyledi.“Ugur Dershanesi olarak her zaman ögrencileri sinava hazirlarken okul derslerine de yardimci olmak için çalismalar yapiyoruz. Bu egitim-ögretim yilinda 6 ve 7. siniflar için yazili sinavlar hazirladik ve bunlari müfredatimiza aldik. Bu sinavlar okul yazililarinda oldugu gibi bosluk doldurma, dogru yanlis, eslestirme, açik uçlu ve çoktan seçmeli sorulardan olusuyor ve MEB müfredatina uygun sekilde hazirlaniyor. Tüm Türkiye’de ögrencilerimize ayni anda uygulanacak bu sistem Türkiye’de ilk ve tek. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Ingilizce derslerinde yapilacak yazililarin ögrencilerimize büyük katki saglayacagini düsünüyorum. 1’inci dönem birinci yazili uygulamasini 13 Kasim 2011 Pazar günü yapacagiz. Her dönem iki kere olmak üzere her dersten toplam dört yazili uygulamasi yapacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284