Üniversite Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve yüksekokulları ile üniversite yurdunun sorunları ve güvenliğinin görüşüldüğü Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Vali Süleyman Tapsız başkanlığında yapıldı.

Üniversite Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Tapsız’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Duran Kabaağaç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Adıgüzel, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürü Enver Yazıbaşı, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.
Bir önceki güvenlik toplantısında alınan kararların ve güvenlik konularının değerlendirildiği toplantıda, üniversitede eğitim gören öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretimlerine devam edebilmeleri için ilgili kurumların da katılımıyla alınması gereken tedbirler görüşüldü.  Toplantıda üniversite ve milli eğitime bağlı okullar ile kredi yurtlar kurumuna bağlı yurtların güvenliğinin yanı sıra okullarda terör örgütlerine ve her türlü zararlı alışkanlıklara karşı mücadelenin kesintisiz olarak devam edeceği konusu önemle vurgulandı.
İlimizin huzuru ve güvenliğinin tesis edilmesinde tüm birimlerle ortak hareket edildiğini dile getiren Vali Tapsız, üniversiteler başta olmak üzere tüm okullarımızda eğitim - öğretim yılının sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde devam etmesi için gereken tedbirleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi.
Sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenerek üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları ile halkla kaynaşmasının önemli olduğu vurgulanan toplantıda, terör örgütü faaliyetlerine katılan ve propagandasını yapan öğrencilerin tespit edilerek, haklarında eğitim öğretime engel olmaktan işlem yapılmasının uygun olacağı belirten Vali Tapsız, bu kişilerin yurtta kalıyorlar ise, yurtlardan süresiz olarak çıkartılması, varsa burs ve kredilerinin de kesilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak geçen eğitim - öğretim yılının sorunsuz geçmesi nedeniyle yetkililere teşekkür eden Vali Tapsız, kampüs içinde bulunan kütüphane ve sosyal alanlardan sivil vatandaşların da yararlanabilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284