Üniversitelere Ek Yerlestirme Basvurulari 27 Eylül`de Basliyor

24.09.2012 - 16:43 Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), üniversitelere ek yerlestirme basvurularinin 27 Eylül`de baslayacagini duyurdu.

Üniversitelere Ek Yerlestirme Basvurulari 27 Eylül`de Basliyor
ÖSYM'den yapilan yazili açiklamada, 2012-2013 ögretim yili için merkezi yerlestirmede bos kalan, yerlestirilen adaylarin kayit yaptirmamasi nedeniyle bosalan ve 2012-ÖSYS Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzu yayimlandiktan sonra açilan yüksekögretim programlarinin kontenjanlarina 2012-ÖSYS sonuçlarina göre ÖSYM tarafindan ek yerlestirme yapilacagi duyuruldu.
Açiklamaya göre, adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerlestirme tercihlerini, 27 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasinda basvuru merkezleri araciligiyla (Basvuru Merkezleri, resmi is günü ve resmi is saatleri arasinda basvuru alacaklardir.) veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. 2012-ÖSYS merkezi ilk yerlestirmede tercih islemi yapilabilen tüm Ortaögretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sinav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS'de Basvuru Merkezi olarak görev yapacaklar. Basvuru süresi uzatilmayacak.
Adaylar, tercihlerini basvuru merkezi araciligiyla yaptiklarinda ödeyecekleri 3,00 TL tutarindaki hizmet ücreti disinda baska bir ücret ödemeyecekler. Posta ile gönderilen tercih formlari isleme alinmayacak.
2012-ÖSYS Ek Yerlestirme kurallarina iliskin bilgiler, 2012-ÖSYS Yüksekögretim Programlarina Ek Yerlestirme Kilavuzu'nda yer alacak. Ek yerlestirme için basvuracak adaylarin bu kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.
Adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerlestirme Kilavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr internet adresinden ulasabilecekler. Kilavuz dagitimi ve satisi yapilmayacak.
2012-ÖSYS Ek Yerlestirme Kilavuzu'nun kontenjan tablolari, program kosullari ve diger tablolari bugün ve yarin ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr Internet adresinden yayimlanacak. Kilavuz adaylara ön bilgi amaciyla yayimlanacak. Tercih islemlerinin baslayacagi 27 Eylül 2012 tarihine kadar zorunlu hallerde kilavuzda degisiklik yapilabilecek. Adaylarin tercihlerini yapmadan önce 27 Eylül 2012 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden güncellenerek yayimlanacak kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.
Ek yerlestirme islemleri, 2012 Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sistemi (ÖSYS) Kilavuzu, 2012-ÖSYS Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzu ile 2012-ÖSYS Yüksekögretim Programlarina Ek Yerlestirme Kilavuzu'nda belirtilen esaslara göre yapilacak.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284