Üniversiteye Giriste `Din` Sorusu

ÖSYM Baskani Ali Demir, üniversite giris sinavlariyla ilgili önemli açiklamalarda bulundu.

Üniversiteye Giriste `Din` Sorusu

Ösym Baskani Ali Demir, ortaögretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacagini bildirdi.
Demir, yaptigi açiklamada, yüksekögretim kurumlarina ögrenci seçme ve yerlestirme esaslarini belirleyen 2013-ÖSYS kilavuzunun Yüksekögretim Genel Kurulu karariyla yayimlanarak uygulanacagini söyledi.
Kilavuz dogrultusunda, 2013 Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sistemine (ÖSYS) basvuru islemlerinin, 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasinda yapilacagini belirten Demir, bir önceki yila göre kilavuzda bazi degisiklikler oldugunu ifade etti. Demir, sunlari söyledi:
"Ortaögretim Basari Puani (OBP) adayin mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpimi sonucunda elde edilecek. OBP'nin 0,12 ile çarpimi sonunda elde edilen puan yerlestirme puanina ilave edilecek. YGS'de ortak müfredata dayali Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri Testleri yer alacak ve adaylar, güncel ögretim programlarindan sorumlu olacaklar. LYS'lerde adaylar, güncel ögretim programlarindaki kazanimlarin tamamindan sorumlu olacak.
Ortaögretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'de soru sorulacak."
GÖRME VE ISITME ENGELLILER IÇIN KILAVUZ
Demir'in verdigi bilgilere göre, 2013-ÖSYS kilavuzu hem görme engelli hem de isitme engelli adaylar için sesli ve isaret dilinde okunarak internet sitesinden yayimlanacak.
Adaylar, 2013-ÖSYS Kilavuzu ile Aday Basvuru Formuna Ösym'nin http: //www.osym.gov.tr internet adresinden ulasabilecek. Kilavuz dagitimi ve satisi yapilmayacak. Adaylar isterlerse basvuru merkezlerine gönderilen örnek kilavuzlari da basvuru süresi içinde basvuru merkezlerinde inceleyebilecek.
Ortaögretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve Ösym Sinav Merkezi Koordinatörlükleri ÖSYS'de basvuru merkezi olarak görev yapacak.
Henüz mezun olmamis, son sinif düzeyindeki adaylar basvurularini okullarinin bagli oldugu basvuru merkezine yapacak.
Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS'nin her ikisine de bir basvuru merkezi araciligiyla basvurmamis olanlar ile 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS'ye basvurmus olanlardan ögrenim bilgilerinde degisiklik olanlar basvurularini istedikleri basvuru merkezine yapabilecek.
Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS veya 2012 ÖSYS'den birine basvuru merkezi araciligiyla basvurmus olan ve ögrenim bilgilerinde degisiklik olmayanlar basvurularini isterlerse bireysel olarak internet araciligiyla, isterlerse diledikleri bir basvuru merkezine basvurarak yapabilecek.
Sinavsiz geçis de dahil olmak üzere 2013-ÖSYS'ye iliskin basvurma, basvurma kosullari, sinav, degerlendirme ve yerlestirme ile ilgili kural ve islemler 2013-ÖSYS Kilavuzunda yer aliyor. 2013-ÖSYS'ye basvurmak isteyen adaylarin kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284