Uzman Psikolog Anlatimlariyla Büyüledi

Özel Beyaz Zambak Anaokulu Okul Aile Birligi tarafindan düzenlenen kahvalti programi ögrenci velileri, ögretmenler ve Karamanlilarin yogun bir katilimiyla 25 Aralik 2011 Pazar günü gerçeklestirildi.

Uzman Psikolog Anlatimlariyla Büyüledi
Iki minik kiz ögrencinin Istiklâl Marsi’ni okumasiyla baslayan program daha sonra Ana Çocuk Sagligi ve Aile Planlamasi doktorlarindan Dr. Hacer Yilmaz ile Uzman Psikolog Cansu Berna Deniz’in sunumlari ve ögrencilerin gösterileriyle sona erdi.
Saglikli beslenmenin, büyüme ve gelisme, yasamin sürdürülmesi, hastaliklarin önlenmesi, sagligin korunmasi ve gelistirilmesi, yasam kalitesinin artirilmasi için çok önemli oldugunu vurgulayan Dr. Yilmaz sunumunda okul döneminde beslenme ve saglik sorunlari, hijyen konularina degindi.
Miniklerin olusturdugu Mehteran gösterisini izleyen misafirler daha sonra bu program için Konya’dan gelen Uzman Psikolog Cansu Berna Deniz’in konusmasini dinlediler. Salonda sessizligin ve pür dikkat dinlemenin hâkim oldugu bir ortamda sunumlarini yapan Uzm. Psikolog Deniz anne ve babalarin çocuklarinin gelisim sürecinde özellikle 0–6 yas arasi döneme ve bu dönemde nelere dikkat edilmesi gerektigine vurgu yapti.
Uzm. Psikolog Deniz “Çocuklar Merhamet Duygularini Annelerden, Hayata Karsi Duruslarini Babalarindan Alirlar”
Çocuklarin annelerinden merhamet duygusunu kazandigini ancak babalarindan da hayata karsi durusu ögrendiklerini ifade eden Deniz, trafikte agrasif tavirlari olan bir babanin çocugunun benzer tavirlari okul servislerinde uygulayabildigini, yine benzer sekilde annesine babasi tarafindan siddet uygulandigini gören bir çocugun okulda arkadaslarina karsi siddet içeren bir tutum sergileyebildigini ifade etti. Sürekli ödül vermek çocuklarda iyi sonuçlar dogurmadigi gibi çocuklarin rüsvetçi bir tutum sergileyerek artik her durumda ödül isteyebilir hale geliyorlar diyen Deniz “Çocugunuza verdiginiz cezalar konusunda da siz velilerin yikici degil, empati kurarak “senin için" ifadeleriyle çocugu ikna edici söylemlerle hatasindan döndürmek daha dogru olacak” dedi.
Program sonrasinda soru yagmuruna tutulan Uzman Psikolog Deniz daha sonra sahneyi ögrencilerin gösterilerine birakti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284