“Veren Eller Projesi ” Hayata Geçiriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü’ne bagli Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan çocuklarin yardimlasma ve paylasma duygusunu pekistirmeye yönelik olarak çocuklar tarafindan baslatilan “ Veren Eller Projesi ”bayram öncesi anlamli bir günde hayata geçiriliyor.

“Veren Eller Projesi ” Hayata Geçiriliyor

Projenin hedef yararlanicilari arasinda görülen köy okullarindan biri olan Dereköy Ilkokulu’nda gerçeklesen programa, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, Çocuk Evi sorumlulari Il Müdür Yardimcisi Servet Türegün ve Il Müdürü Hasan Erkan katildi. 
Okul ziyaretinde konusma yapan Il Müdürü Hasan Erkan, “Kadim bir medeniyetin varisleri olarak Türkçenin Baskenti Karaman’da yasamaktayiz. Bu medeniyetin bize ögrettigi en büyük degerlerden biri de hiç kuskusuz yardimlasmadir. Yardimlasmak, toplumumuzu ayakta tutan temel taslardan biridir. “Veren el alan elden daha hayirlidir.”düsturunu çocuklarimiza benimsetmek, onlarin verirken mutlu olmalarini saglamak amaciyla bu projeyi baslatmis bulunmaktayiz. Bu proje birlik ve beraberligimizin mayasi olan Kurban Bayrami’nin öncesi ayri bir anlam kazanmistir. Bu projemizde emegi geçen çocuklarimizi tebrik ediyorum. Projemize katki saglayan Ani Bisküvi’ye, Ipek Temizlik A.S’ye ve Emin Giyim’e tesekkür ediyoruz. Bu programimiz yarin da bir baska köy okulumuzu ziyaretle devam edecektir. Projeyi yürütmekten ve veren el olmaktan mutlu olduklarini belirten çocuklar; “Bugün çok mutluyuz. Peygamberimizin sözünü yerine getirmekten ve veren el olmaktan çok sevinçliyiz” dedi.
Ziyaret çocuklarin hediye dagitimi ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284