Yabanci Uyruklu Ögrenciler KMÜ`de

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yabanci uyruklu ögrenci sayisi artiyor. 2012–2013 egitim-ögretim yilinda ögrenim görmek için basvuru yapan 20 aday 11 Temmuzda sinava girecek.

Yabanci Uyruklu Ögrenciler KMÜ`de
Basvurulari incelenen ve Uluslararasi Ögrenci Programi Sinavina girmeleri uygun görülen adaylara, “genel kültür” ve “genel yetenek” basliklari altinda sorular sorulacak. Sinavdan 50 ve üzeri puan alan adaylar basarili sayilacak.
Uluslararasi Ögrenci Programi Yürütme Kurulunca degerlendirilen basvurular sonucunda farkli ülkelerden gelen ögrencilere kapilarini açan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde, geçen yil 10 yabanci uyruklu ögrenci ögrenimini sürdürmüstü. Basvuru yapan adaylarin sinavinin geçerli olmasi durumunda 20 ögrenci daha KMÜ ailesine katilacak.
Konuya iliskin açiklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Uluslararasi düzeyde akademik faaliyet yürütmek ve ülkelerarasi ögrenci degisimine yönelik iletisimi olusturabilmek amaciyla yurtdisindan gelen misafir ögrenciler için üniversitemizin kapilarini açtik. Birer kültür elçisi olarak gördügümüz misafir ögrencilerimizi uluslararasi anlamda ülkemizi tanitma, bilimsel katki verme, kültürümüzü paylasma ve Karamanimiza özgü misafirperverligi yasatmak için önemli bir firsat olarak görüyoruz. Üniversitemize gelen misafir ögrencileri kendi çocuklarimiz gibi benimsiyoruz. Onlari üniversitemizde en iyi sekilde agirlamayi, meslek sahibi yapmanin ötesinde hayata hazirlamayi hedefliyoruz.” dedi.
Almanya, Azerbaycan, Fransa, Türkmenistan, Bulgaristan, Hollanda, Avusturya, Makedonya, Kirgizistan, Cezayir’den gelen 20 yabanci uyruklu ögrenci Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Kamu Yönetimi, Isletme, Iktisat, Türk Dili ve Edebiyati, Tarih, Yasli Bakimi ve Çocuk Gelisimi bölümlerinde ögrenim görecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284