Yeni Egitim Ögretim Yili Basliyor

2013-2014 egitim-ögretim yili 16 Eylül Pazartesi günü çalacak ders zili ile basliyor. Yaklasik 8 ay sürecek egitim maratonu nedeniyle bugün saat 09.00’da Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk konulacak. Saat 10.30’da ise Ayranci Yatili Bölge Otaokulu’nda ilkögretim haftasi kutlamalari gerçeklestirilecek.

Yeni Egitim Ögretim Yili Basliyor

Buradaki tören Istiklal marsimizin okunmasi, protokol konusmalari ve siirlerin okunmasinin ardindan 4. sinif ögrenci grubu bu yil birinci sinifa baslayan ögrencilere hos geldiniz çiçegi verecek. Program Ayranci Yatili Bölge Ortaokulu Yurt binasinin açilisiyla sona erecek.
Yeni Egitim-Ögretim yilinin baslayacak olmasi nedeniyle Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu yayinladigi mesajda, “Toplumumuzun gelisim ve degisimini saglayan egitim kurumlarimizin, bugün egitim ögretime baslamasiyla yeni bir heyecan ve mutluluk yasiyoruz. Bir annenin heyecanla elinden tutarak okula getirdigi yavrularin, yarin ülkeyi yönetecek insanlar olarak yetisecegi inanciyla 2013–2014 egitim ögretim yilina basliyoruz. Anne ve babalarin hayalleri ve beklentileri, bizlerin bu inanci ve gayreti her alanda lider ülke olmayi mümkün kilacak nesiller yetistirmemizi saglayacaktir. Tarihte nasil ki milletimiz dünyayi etkileyecek büyük sahsiyetler çikarabilmisse, bugünkü gençligimiz de geçmisimizden aldigi özgüvenle yarini insa edecek. Geçmisten bu yana egitimli olmak, milletleri ve devletleri ayricalikli hale getirmis, onlari güçlü yapmistir. Günümüz dünyasinda da çagdasimiz olan ülkelerle yarisabilmenin hatta daha ilerisinde olabilmenin yolu bilgiyle ve ahlaki degerlerle gelisen toplum olmakla mümkün olabilir. Bunu basaramayan toplumlar geri kalmislikla mücadele içinde bogulup gitmislerdir. Bu duygu ve düsüncelerle 2013-2014 egitim-ögretim yilinin Karaman’imiza, ülkemize, tüm egitim çalisanlarimiza ve ögrencilerimize hayirli olmasini diliyor; saglik ve mutlulukla basladigimiz egitim ögretim yilini yine saglik ve mutluluk içerisinde basarili ve verimli bir sekilde devam etmesini diliyor, saygilar sunuyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284