Yeni Egitim Sistemi Hakkinda Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Vali Süleyman Kahraman’a ve Egitimden Sorumlu Vali Yardimcisi Erkan Isa Erat ‘a zorunlu egitim süresini 8 yildan 12 yila çikaran ve egitim alaninda bazi yeni uygulamalar getiren 6287 sayili Kanun ve Milli Egitim Bakanligi genelgesi dogrultusunda ilimizde yapilan çalismalarla ilgili bilgiler verildi.

Yeni Egitim Sistemi Hakkinda Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Il Milli Egitim Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklesen bilgilendirme toplantisina Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Müdür Yardimcilari Hasan Hüseyin Oduncu, Selmani Karaçam, Sube Müdürleri Ömer Kiliç, M.Akif Duman katildi.

Brifing sunumunda, ilk olarak Karaman Merkez ilçe ve köylerde bulunan ilkögretim okullarinin, yeni egitim sistemine göre ilkokula ve ortaokula dönüstürülmesi çalismalari hakkinda Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy bilgi verdi. Aksoy konusmasinda, “Elde edilen veriler dogrultusunda egitim bölgeleri tek tek ele alinmis ve öncelikle kanunun özüne uygun olarak ilkokul ortaokul olacak sekilde veya imkânlar dogrultusunda ilkokul ve ortaokul ögrencileri için ayri binalar ya da ayni bina içinde ögrencilerin fiziki olarak ayrilmalari uygun kademeli planlamalar yapilmistir Imkânlar ölçüsünde her subede 30 ögrenci ve kendi mahallelerinde okuyacak sekilde planlama yapilmistir. Tasimali ilkögretim okullarinin fiziki olarak ilkokul ve ortaokul seklinde ayarlanmalari yönünde imkân ölçüsünde gerekli önlemler almak sartiyla mevcut durumun devem etmesinin uygun olacagi karalastirilmistir.”dedi.
Il Milli Egitim Müdürlügü yetkililerinin verdigi brifingi dikkatle dinleyen ve zaman zaman notlar alan Vali Süleyman Kahraman, yeni egitim sisteminin 2012–2013 egitim-ögretim yilindan itibaren uygulanacagi vurgulayarak, okullar açilincaya kadar saglikli ve iyi bir çalisma yürütülmesi gerektigini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284