Yilmaz Babaoglu Ankara’da Karamanli Ögrencilerle Biraraya Geldi

Ankara’ya geldigi zamanlarda Karamanlilar Dernegi yeni Genel Merkezini ziyaret ederek güç veren Bifa Bisküvi Yönetim Kurulu Onursal Baskani Yilmaz Babaoglu hafta sonunda dernek binasinda Karamanli üniversite ögrencileriyle bir araya geldi.

Yilmaz Babaoglu Ankara’da Karamanli Ögrencilerle Biraraya Geldi
KARYAD Baskani Veli Bozkir, Yönetim Kurulu üyesi M. Murat Armutlu, Basbakanlik Etik Kurulu Daire Baskani Osman Saglam ve 50 civarinda üniversite ögrencisinin katildigi toplantida Babaoglu, Ankara’da Tip, Hukuk, Mühendislik, Egitim gibi çesitli fakültelerde okuyan Karamanli ögrencilerle dünden bu güne yasamindan çesitli kesitleri paylasti ve onlara birikim ve tecrübelerini aktardi.
Karaman’da ilk domalan ticaretini kendisinin yaptigini ve yurt disina domalan sattigini, 1965 yilinda bisküvicilige basladigini, sebzecilikle baslayan ve bugün 2 bin kisinin istihdam edildigi sirketler topluluguna ulasan hayat yolculugunda gösterdigi mücadelenin satirbaslarini aktardi. Ögrencilere “Birbirinizi sevin, kendinize güvenin, bagimsiz ve özgür düsünün. Arastirmaci olun sorgulayin. Iyi insan olmak için çaba gösterin, iyi insan sevilir. Insanlari yaniniza alin, güven duyulan insan olun” diyen Babaoglu, okullar yaptirmak nereden akliniza geldi sorusu üzerine “Bir gün aracimla fabrikaya gidiyordum tek sira halinde yolda üsümüs ellerinde çantalariyla bitkin halde yürüyen okula gitmekte olan çocuklari gördüm. Yüregim sizladi. Hemen Vali beyi aradim okul yaptirmak istiyorum dedim ve ilk egitime baslangicim öyle oldu. Ben yasamimi insanlarin mutluluguna adadim. Insanlara faydali olmak için bana güç ver diye hep Allah’a dua ettim, ben güçlü olmaliyim ki insanlara faydam olsun.” 1995 yilinda Ankara’ya gelisi ve Çankaya Hastanesini kurma serüvenini de paylasan Babaoglu ögrencilerden gelen bir soru üzerine BIFA isminin nereden geldigini de açikladi.
20 bin kisinin istihdam edildigi Karaman Organize Sanayinin ilk temelini atan, sosyal ve ekonomik paylasimciligi ile örnek ve önder insan olan, çok farkli alanlarda kendine has tavir ve yönetim anlayisiyla basarilara imza atan, hayirsever kisiligiyle bütün kesimlerin sevgi ve güvenini kazanan Yilmaz Babaoglu’na dernek yönetimi tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284