Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Italya’ya Gidiyor

Avrupa Birligi Egitim Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Okul Ortakligi Projeleri kabul edilen Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu idareci ve ögretmenlerinden olusan proje ekibi, üçüncü proje toplantilarini yapmak üzere Italya’ya gidiyor.

Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Italya’ya Gidiyor
Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Proje Ekibi toplanti öncesinde Sube Müdürü M.Akif Duman ve Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Birimi’nden Bayram Gerçek’in de katilimi ile Il Milli Egitim Müdür Vekili Hasan Hüseyin Oduncu’yu makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler.
Okul Müdürü Mehmet Tosuncu,“ Portekiz, Ispanya, Polonya, Italya ve Litvanya’dan okullarla ortaklasa yürüttügümüz, Gelenek ve Göreneklerimizi Birlikte Paylasalim adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden 2 idareci ve 4 ögretmenimiz, 23–28 Ocak 2012 tarihleri arasinda Italya’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Projemiz süresince Avrupa’nin farkli ülkeleri ile isbirligi yaparak, geleneklerimizi ve kültürel degerlerimizi tanitmayi, ortak degerlerimizi paylasmayi ve ögrencilerimiz araciligi ile bu degerleri yayginlastirmayi hedeflemekteyiz.’’ dedi.
Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdür Vekili Hasan Hüseyin Oduncu yaptigi açiklamada,“Ilimizden farkli okullarimizin proje çalismalarina katildigini, Avrupa ülkelerinde ülkemizi ve ilimizi basarili bir sekilde temsil ettiklerini görmek bizleri mutlu etmektedir AB Egitim ve Gençlik Projeleri ile ögretmen ve ögrencilerimiz farkli ülkelerin kültürlerini yakindan tanima sansi yakalamakta, ayni zamanda kendi kültürümüzü ve degerlerimizi onlara tanitma firsati bulmaktadir. Bu sayede ülkeler arasindaki önyargilar; sevgi, baris ve hosgörü ortami olusturularak yikilmaktadir. Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Proje Ekibini proje çalismalarindan dolayi kutluyor, bu basarinin bütün okul ve kurumlarimiza örnek teskil etmesini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284