Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Polonya’ya Gidiyor

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Okul Ortakligi Projeleri kabul edilen Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu idareci ve ögretmenlerinden olusan proje ekibi, üçüncü proje toplantilarini yapmak üzere Polonya’ya gidiyor.

Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Polonya’ya Gidiyor

 

Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Proje Ekibi toplanti öncesinde Sube Müdürü M. Akif Duman ve Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Birimi’nden Bayram Gerçek’in de katilimi ile Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler.
Okul Müdürü Mehmet Tosuncu, “Portekiz, Ispanya, Polonya, Italya ve Litvanya’dan okullarla ortaklasa yürüttügümüz, Gelenek ve Göreneklerimizi Birlikte Paylasalim adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden 1 idareci ve 2 ögretmenimiz, 16-22 Mayis 2012 tarihleri arasinda Polonya’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Projemiz süresince Avrupa’nin farkli ülkeleri ile isbirligi yaparak, geleneklerimizi ve kültürel degerlerimizi tanitmayi, ortak degerlerimizi paylasmayi ve önyargilari kirarak dostluk köprüleri kurmayi hedeflemekteyiz.’’ dedi.
Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi açiklamada, “Okullarimizin AB Egitim ve Gençlik programlari alaninda yakaladigi basari ve bu projeler kapsaminda ilimizden ögretmen ve ögrencilerimizi Avrupa’nin farkli ülkelerine yolcu etmek bizim için büyük bir memnuniyet kaynagi olmaktadir. AB Projeleri sürecinde suana kadar ilimizden 589 idareci ve ögretmen, 348 ögrenci olmak üzere toplam 937 kisi yurtdisina çikmis ve 600 Avrupali egitimci ve ögrenci ilimize gelmistir. Projeler araciligiyla kültürler arasi etkilesim saglanmakta ve ülkeler arasi bilgi ve tecrübe alisverisi yapilmaktadir Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Proje Ekibini güzel çalismalarindan dolayi kutluyor, bu basarinin bütün okul ve kurumlarimiza örnek teskil etmesini diliyorum.” dedi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284