Yüksek Hizli Tren Yurt Çilesini Bitirdi

Ankara, Konya ve Eskisehir`deki ögrenciler, TCDD`nin YHT Kart uygulamasi sayesinde, ayda 275 ödeyerek yurt çilesi çekmekten kurtuluyor

Yüksek Hizli Tren Yurt Çilesini Bitirdi
Ankara-Konya ve Ankara-Eskisehir hattinda hizmet veren YHT'nin, ögrenciler basta olmak üzere, YHT'nin sefer yaptigi bir ilden diger illere her gün gidip gelenler için baslattigi abonman karti uygulamasi yogun ilgi görüyor.
Uygulamayla ailesi Ankara'da yasayan ancak Konya'da veya Eskisehir'de ögrenim gören bir üniversite ögrencisi, ayda sadece 275 lira ödeyerek, ögrenim gördügü kentte barinma için ödeyecegi masraflardan tümüyle kurtulabiliyor.
Abonman karti uygulamasi, yeni egitim ögretim yilinin baslamasiyla birlikte Yüksek Hizli Tren'in ulastigi kentlerde bilboardlarda, ''YHT Kart geldi, yurt bulma çilesi bitti'' sloganiyla duyurulmaya baslandi.
YHT Kart hizmetinden 26 yas ve daha küçük olanlar ayda 275 lira, büyükler ise 385 lira ödeyerek yararlanabiliyor. Ekonomi sinifinda yolculuk eden YHT Kart sahipleri, 10 lira fark verdikleri takdirde Business Class'ta seyahat edebiliyor.
Konya YHT Konya Gar Müdürü Yalçin Tekkalmaz, yaptigi açiklamada, bu hizmetin özellikle ögrenciler için ''bulunmaz firsat'' oldugunu söyledi.
Sundugu yüksek konfor ve kisiyi yormamasi nedeniyle her gün Ankara'ya gidip gelenlerin YHT Kart'a yogun ilgi gösterdigini anlatan Tekkalmaz, sunlari kaydetti:
''Ögrenciler, YHT Kart'i, baska bir sehirde kiralik ev tutmaya tercih ediyor. Konya-Ankara arasinda her 2 saatte bir karsilikli seferimiz var. Yer konusunda hiçbir kisinti yok. Yolcu sinirlamasi olmadan dileyen herkese abonman karti veriyoruz.
Abonmani olan Ankara'dan aktarmali olarak Eskisehir'e de gidebiliyor. Pek yakinda Konya-Eskisehir direkt YHT seferlerimiz de baslayacak. Böylece örnegin, evi Eskisehir'de olan ancak Konya'da egitim gören bir üniversite ögrencisi, bugün Ankara-Konya arasinda oldugu gibi, sabah gelip aksam ailesinin yanina dönebilecek.''
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284