Zaman Gazetesi Yazari Ibrahim Öztürk KMÜ’de Gençlere Seslendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Bilinçli Gençler Toplulugu, Kariyer Toplulugu, ve Karakalem Toplulugu tarafindan, “Gençlerin Kariyer Yolu ve Basari” konulu bir etkinlik düzenlendi.

 Zaman Gazetesi Yazari Ibrahim Öztürk KMÜ’de Gençlere Seslendi

KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey konferans salonunda gerçeklesen etkinlige konusmaci olarak Marmara Üniversitesi ögretim üyesi ve Zaman gazetesi yazari Prof. Dr. Ibrahim Öztürk katildi. Konferansi KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, IIBF Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, akademisyenler ve çok sayida ögrenci dinledi. Ögrenci topluluklarinin bugüne kadar yapmis olduklari faaliyetlerin sunumunun yapildigi slayt gösterisinin ardindan konusan Öztürk, gençlere kariyer planlamasi konusunda kendi hayatindan kesitler aktararak örnekler verdi.

Zorlu ve mesakkatli bir gençlik dönemi geçirerek bu günlere geldigini söyleyen Öztürk, gençlere emek vererek çok çalismalari gerektigini belirterek, “Ne olmak istiyorsaniz, o meslegin hayalini kurun ve bu yönde çalismaya baslayin. Kendinizi bu istikamette gelistirin. Size yardimci olabilecek donanimli büyüklerinizin fikirlerine önem verin ve en önemlisi kimseyi kendinize örnek almayin. Standartlari kendiniz belirleyin.” seklinde konustu.
“YABANCI DIL EGITIMI GÖRÜYORUZ AMA YABANCI DIL KONUSAMIYORUZ”
Öztürk, okullarda verilen egitimler hakkinda da elestiride bulunarak, rehberlik derslerinin bos geçmesinden dolayi rahatsizlik duydugunu belirtti. Öztürk konusmasini söyle sürdürdü: “Rehberlik dersleri bos geçiyor. Bu dersler çok daha faydali sekilde geçmeli. Ögrencilerin kisiliklerinin ve kariyerlerinin sekillenmesi açisindan büyük bir öneme sahip olan rehberlik derslerinin bos geçmesi beni çok rahatsiz ediyor. Ayni zamanda okullarda yabanci dil egitimleri de yeterli seviyede degil. Gerek ögretmenler, gerek metod yanlisliklari gibi nedenlerden dolayi bizler yabanci dil egitimi görmemize ragmen yabanci dili konusamiyoruz. Bu tip yanlislarin tespit edilip, bunun üzerine çalismalar yapilmasi gerekiyor.”
Zaman gazetesi yazari Ibrahim Öztürk’ün ardindan konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de ögrencilere seslenerek, öncelikle sevdikleri isi belirlemeleri ve kendilerine hedef koyarak bu meslek için kararlilikla çalismalari gerektigini söyledi. Gökmen, “Kariyer planlamasi yaparken çalismanin ve emek vermenin yani sira bu emeklere ahlaki da katmak gerekir. Bu sekilde kendilerini gelistiren gençler, gelecegimiz adina, vatanina ve milletine faydali bireyler olarak hem bizleri hem de ailelerini gururlandiracaklardir.” dedi.
Konusmalarin bitiminde Ibrahim Öztürk gençlerin sorularini yanitladi. Rektör Sabri Gökmen’in Öztürk’e tesekkür ederek, plaket vermesinin ardindan etkinlik son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284