1.9 Milyon Isçi Emeklisine Zam

Bir yildir çalismalari süren intibak yasasindan isçi emeklilerini sevindirecek haber geldi.

1.9 Milyon Isçi Emeklisine Zam

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik yaklasik bir yildir çalismalari süren intibak düzenlemesine iliskin çalismayi tamamladiklarini açikladi.
Söz konusu uygulama hayata geçirildiginde 1.9 milyon isçi emeklisinin maasi ocak ayinda 322 liraya kadar artacak. Çelik, emeklilere müjdeyi vererek, ödemelerin ocak maasina yansitilacagini da bildirdi.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çelik, bakanliginin bütçesine iliskin yaptigi sunumda sunlari vurguladi:
"Istihdamdaki artis, kayit disi ile mücadele ve prim yapilandirma gelirleri ile birlikte sosyal güvenlik açigi yilsonunda 5 milyar daha az gerçeklesecek. Buna göre, 2012 yili sonunda 25.468 milyar lira olarak öngörülen sosyal güvenlik açigi 20 milyar 501 milyon lira olacak.
Bu yilin sonunda 6111 sayili yasa ile getirilen prim yapilandirma gelirleri de 3 milyar liraya ulasacak."
EMEKLILIK YASINDA BIR DEGISIKLIK YOK
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, 48 yas emekliligi 53 yasa çikarma yönünde bir çalismalarinin olmadigini bildirdi.
Muhalefet milletvekillerinin issizlikle ilgili elestirilerine karsilik ise bakan Çelik, "Ben tam tersini söylüyorum. Türkiye'de issizlik yok. Varsa Sanliurfa'da 1200 kisiyi istihdam edecek is var. Son 10 ayda 345 bin isi ISKUR olarak karsilayamadik. Bu ay ise 37 bin açik is var. Mesleki egitim son derece önemli, bunu ancak o sekilde karsilayabiliriz. Bunu karsilamak için ISKUR bünyesinde projeler üretmeye çalisiyoruz" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284