24 Milyar Dolarlık Yeni Yatırım Yolda

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı hemşerimiz Arda Ermut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımlarını sıcak takibe aldıkları firmaları aradıklarını belirterek, “Yatırımcıların kararlarını sorduk. Şu anda toplam sayısı 158, büyüklüğü ise 24 milyar dolar civarında yabancı yatırımı takip ediyoruz. Bunların içerisinde gerçekleşme ihtimalleri değişiklik gösteren projeler var, fakat özellikle aktif olarak devam eden projelerin hepsinde ‘yatırıma devam’ kararı verdiklerini gördük” dedi.

24 Milyar Dolarlık Yeni Yatırım Yolda
Hiçbir yatırımcının vazgeçme kararı almadığının altını çizen Ermut, şunları söyledi:
“15 Temmuz sonrası Körfezli bir yatırımcımız Türkiye’deki genel müdüründen bilgi aldıktan sonra ülkemize daha fazla yatırım yapılması yönünde talimat verdi. Araştırmaları süren yatırımcılar vardı, onlar da aynı şekilde devam edeceklerini belirttiler. Örneğin, Abraaj Group darbe girişimi sonrasında Türkiye için 526 milyon dolarlık yatırım fonu açıkladı. Bizim gördüğümüz kadarıyla yatırımları durdurmak bir yana şu anda Türkiye’ye yatırım yapan yatırımcıları daha da istekli gördük.”
Yatırımlar açıklanacak
Ermut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıyı anımsatarak, yatırımcıların burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni projelerle ilgili bazı paylaşımlarda bulunduğunu belirtti.
Söz konusu projelerin büyük kapsamlı olduğunu ve yakın zamanda paylaşılacağını vurgulayan Ermut, “Başbakanımızın teşrifleriyle ve kendisinin ev sahipliğinde Dolmabahçe’de bu ay içerisinde değişik sektörlerde birkaç yatırımı anons etmeyi planlıyoruz” dedi.
Ermut, 15 Temmuz sonrasında yatırımcılardan umduklarından daha pozitif mesajlar aldıklarını ve Türkiye’nin hem siyasi anlamda hem de halk nezdinde bu girişime gösterdiği demokratik tavrın çok etkili olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin son 5 yılda Rusya’dan yıllık ortalama 700 ile 900 milyon dolar seviyesinde yatırım çektiğini belirten Ermut, 24 Kasım 2015’te yaşanan uçak krizi sonrasında ise ilişkilerin zayıflamasıyla Moskova’dan çok fazla yatırım gelmediğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284