Altinin Grami 130 TL`yi Görebilir

Karakas Atlantis Kiymetli Madenler Yönetim Kurulu Baskani Karakas,`Parasal genislemeden sonra altinin ons fiyatinda çikis bekledigini ve TL bazinda altinin grami sene sonunda 130 lirayi görebilir` dedi.

Altinin Grami 130 TL`yi Görebilir
Karakas Atlantis Kiymetli Madenler AS Yönetim Kurulu Baskani Kamil Karakas, parasal genislemeden sonra altinin ons fiyatinda çikis bekledigini, TL bazinda altinin graminin sene sonunda 130 lirayi görebilecegini belirtti. Karakas, altinin ons fiyatinin 2010-2011 döneminde 600 dolardan bin 920 dolara çiktigini hatirlatarak, ihracatin dolar ile yapilmasi nedeniyle bu durumun ihracati zorladigina dikkati çekti.
Karakas, altin fiyatlarina iliskin su görüsleri dile getirdi: ''Merkez bankalari altin stoku yapiyor. Dünyadaki merkez bankalarinin genel stoku yaklasik 310 bin ton civarinda. Ortadogu'da savas var, Hindistan'in açiklamalari belli. Bir taraftan parasal genisleme konusuluyor. ABD'de ise seçimler yaklasiyor. Seçimler öncesinde parasal genisleme olsun ki seçmen para olarak rahatlasin. Bunlar altini destekleyici seyler. Eskiden faizler düstügü zaman altin da düserdi. Simdi böyle bir sey yok. Su anda altin fiyatlarinin dip oldugunu düsünüyorum. Bunun nedeni, geçen sene Avrupa'daki bazi merkez bankalarinin altin satmasiydi. Altin fiyatlarinda çok hizli bir yükselme görülmüs ve 900 dolardan bin 920 dolara dogru soluksuz bir yükselme olmustu. Bunun düzeltilmesi gerekiyordu. Altin çikis sürecinde oldugu zaman, onsunun 2 bin-2 bin 400 dolar bandina kadar çikacagini öngörüyorum. Parasal genislemeden sonra altinin ons fiyatinda muhakkak bir çikis bekliyorum. TL bazinda altinin grami sene sonunda 130 lirayi görebilir.''dedi.
Kaynak: mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284