Ani Bisküvi’ye Bir Ödül De Akdeniz Ihracatçi Birliklerinden

Akdeniz Ihracatçi Birlikleri (AKIB) Ihracat Rekortmenleri, AKIB`de düzenlenen törende ödüllendirildi.

Ani Bisküvi’ye Bir Ödül De Akdeniz Ihracatçi Birliklerinden
Törene Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin ile Mersin Valisi fahri hemserimiz Hasan Basri Güzeloglu katildi.
Törende konusan Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, "Türkiye dünyada yasanan krize meydan okurcasina ekonomik gelismesini her geçen gün arttirmaya devam ediyor. 2008 yilinda ABD'de baslayan kriz, dünyayi bu kadar etkileyecegini hiç kimse öngöremezdi. Avrupa ekonomisi uzun yillarda kendini anca toparlayacaga benziyor. Türkiye geçen yil yüzde 12.2'lik ihracatla dünyada ihracatini en fazla arttiran 2'nci ülke olmustur. Avrupa bölgesinin issizlik rakamlari Türkiye'nin rakamlarinin çok üstünde. Yapilan ihracat istihdami, büyümeyi ve üretimi arttirdi. Ülkemiz 2013'ün ilk çeyreginde yüzde 3 büyüme basarisi gösterdi. Türkiye geçtigimiz 4 yilda 5 milyon 200 bin istihdam yapti. Ülkemizi muasir medeniyetler seviyesine 2023 hedefleri ile getirecegiz. Artik IMF'nin kapisinda borç almak için bekleyen bir Türkiye yok. Ülkeyi hak ettigi yasam seviyesine getirmek için çok önemli projelerimiz var. Dünyanin hiçbir yerinde bu denli zorluklarla mücadele eden mütesebbisler görülemez. Dünyanin neresine gidilirse gidilsin, her yerde is yapan Türkleri görürsünüz" dedi.
Dünyada Türkiye'nin basarisindan övgüyle bahsedildigine isaret eden Bakan Çaglayan, "Türkiye yatirim ortaminin en iyi sekilde saglandigi bir ülke olma dogrultusunda yoluna devam ediyor. Bizim ihracatçilarimiz dünyanin 241 gümrük bölgesine ihracat yapiyor. Asya Pasifik'te 2 küçük ülkeye de ihracat yapacagiz. Ihracatçilarimiz bunun sözünü verdiler. 'Türk malinin girmeyecegi hiçbir nokta birakmayacagiz' dediler. Mayis ayinin ihracat rakamlari açiklandi. Bu ay içerisinde 13.3 milyar dolar ihracat gerçeklestirildi. Bizleri 2013 yilinda orta vadeli program hedefi olan 158 milyar dolarlik ihracat hedefi bekliyor. Ülke olarak dünya ekonomisi terse giderken, ihracatini arttiran bir Türkiye anons edecegiz. Mayis ayinda 152 ülkeye ihracat rekoru kirdik. Türkiye pazar çesitliligiyle bu rakamlari yakaladi" seklinde konustu.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloglu’da "Ihracatin ülkemizin kalkinmasinda vazgeçilemez derecede büyük bir önemi vardir. Ekonominin gelismesine kattigi degerler kadar, Türkiye'nin uluslararasi alanda kendi iddiasini her kesime tasimasinda çok büyük manevi degeri var. Ülkemizin gelismesine katki koyan isadamlarina ve Türkiye'nin ihracat gemisinin kaptani Ekonomi Bakanimiz Sayin Zafer Çaglayan'a tesekkür ediyorum" dedi.
Konusmalarin ardindan AKIB bünyesinde yer alan 8 birlikten ilk 5'e giren firmalar ödüllendirildi. Firma temsilcileri ödüllerini Bakanlar Çaglayan ve Sahin ile Mersin Valisi Güzeloglu’nun elinden aldilar.
Bu törende ilimiz adina ödül alan Ani Bisküvi Gida San. ve Tic. A.S., Karaman ilinde birinci sirada yer alirken, Akdeniz Hububat Bakliyat ve Yagli Tohumlar Ihracatçi Birligini bünyesinde de dördüncü siraya girerek ödülünü aldi. Ani Bisküvi’yi göstermis oldugu basarilarindan dolayi tebrik eder, basarilarinin devamini dileriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284