Bag-Kur`luya 4-7 Bin Lira Fark Ödenecek!

Emekli maasini yükseltmek için basamak satin alan Bag-Kur`lularin ayliklari intibak kapsaminda yeniden düzenlendi. Düzenleme sonrasi yüzlerce Bag-Kur emeklisine 4-7 bin lira ödenmesi gündeme geldi.

Bag-Kur`luya 4-7 Bin Lira Fark Ödenecek!
SGK, Bag-Kur sigortalisiyken emekli maasinin yüksek olmasi için basamak satin alanlara yönelik bir çalisma yapti.
SSK emeklileri için yapilan intibak düzenlemesi çerçevesinde Bag-Kur'lularin durumunu da masaya yatiran SGK, satin aldiklari basamak ücretini yatirdiktan sonra emekli olanlarin maaslarini artirdi.
PEKI SISTEM NASIL ISLEYECEK?
Basamagini yükseltenlerin maasinda, geçmiste aldiklari basamak karsiliginda bir iyilestirme yapildi. Ayrica, bu iyilestirme ile geçmise dönük maas farklari da hesaplanip, hak sahibi oln Bag-Kur emeklilerinin hesaplarina yatmaya basladi.
FARK ÜCRETI NE KADAR OLACAK?
SGK kaynaklarindan edinilen bilgiye göre; Türkiye genelinde basamak satin alarak emekli olan yaklasik 3 bin 500- 4 bin Bag- Kur'lu bulunuyor. Bu emeklilerin geçmise dönük alacaklari farkin miktari da 4 ila 7 bin lira arasinda hesaplaniyor.
Yeni düzenleme ile hak sahibi olan Bag-Kur emeklilerinin hesaplarina farklar yatiriliyor. Yetkililer, durumunu merak eden Bag-Kur emeklilerinin maas hesaplarina bakmalari gerektigi konusunda uyarida bulunuyor. Bu durumdan faydalananlar, hesaplarinda hem iyilestirilmis maaslarini hem de maas farklarini görüyor.
SON DURUM NE?
SGK, yaptigi çalisma ile Bag-Kur'dan basamak satin alarak emekli olanlarin magduriyetini giderdi. 5510 Sayili Kanun'dan önce Bag-Kur'lular bulunduklari basamaga göre prim ödüyordu. Yani Bag-Kur'lu olduklarinda 1. basamaktan 12. basamaga kadar çikabiliyorlardi.
12. basamaktan sonra, istege bagli ve 2 yilda bir yükseltme yapiliyordu. Bag-Kur'lu; seçtigi basamaga kadar tercih yaparak ve kurumca hesaplanan tutari ödeyerek, bu hakki kazaniyordu. Iste bu durumda emekli olanlarin maaslarinda düzenleme yapildi.
Kaynak: Memurhaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284