Bagkur Emeklileri Bayrama Buruk Giriyor

Yedi milyonu askin SSK emeklisinin maasini bayramdan önce alirken, sayilari 1.2 milyona ulasan Bagkur emeklileri bayrama buruk giriyor.

Bagkur Emeklileri Bayrama Buruk Giriyor
Maaslari için erken ödeme karari çikmayan Bagkurlular bu ayrimciliga tepki gösteriyor.
SSK emeklilerine taninan ayricaligin kendilerine de taninmasini isteyen Bagkur emeklileri tepkilerini çesitli platformlarda dile getiriyor.
SSK emeklileri normalde ayin 17'si ile 26'si arasinda almasi gereken maaslari bankalardan çekmeye basladi. Bagkur emeklileri ise maaslarini normal ödeme günleri olan 26-28 Agustos tarihlerinde alacaklar.
Bakanlik yetkilileri SSK için ödeme tarihlerinin tatile gelmesi nedeni ile öne çekildigini söyledi. Bagkur için böyle bir durum olmadigii savunan yetkililer, ayrica yaklasik 9 milyon emeklinin maasinin ödenmesinde bankalar açisindan teknik problemlerin yasanabilecegine isaret ettiler.
Tüm Isçi emeklileri Dernegi (TÜMEMEKDER) baskani Satilmis Çaliskan, dernek olarak tüm emeklilerin maaslarinin bayramdan önce ödenmesi konusunda hükümete basvuruda bulunduklarini söyledi. Çaliskan, "Ancak sadece SSK emeklilerinin maaslarinin erken ödenmesi karari çikti. Bu konuda Bagkur emeklilerinin tepkileri bize de geliyor" diye konustu.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284