Bankadan Alacaklisiniz

Kredi kullananlar dikkat! Hayat sigortasi paraniz bankada kalmasin. Pek çok tüketici, bilmedigi ve banka da uyarmadigi için parasini almiyor...

Bankadan Alacaklisiniz
Kredi alirken banka tarafindan zorunlu tutularak yaptirdiginiz hayat sigortasi parasini, kredi ödemeleriniz bittiginde geri alabilirsiniz. Bazi bankalar bu konuda tüketicileri bilgilendirmiyor; tüketiciler de bilmedikleri için bu paralar bankalara kâr kaliyor.
ERKEN KAPATAN DA ALIYOR
Söyle ki; hayat sigortalari, yillik olarak yapilabiliyor; yil arti ay küsuratli olarak yapilamiyor. Bu durumda siz 6, 18, 30 ay ödemeli kredi çekseniz de, sigortaniz 12, 24, 36 aylik oluyor. Örnegin; 25 ay ödemeli kredi çektiniz. Kredi süresi kadar degil, 36 aylik sigorta yaptirabiliyorsunuz. Bu durumda krediniz bittikten sonra kalan 11 aylik hayat sigortasini bosuna yaptirmis oluyorsunuz. Ama 11 aylik hayat sigortasinin parasini bankadan geri alma hakkiniz var. Tüketiciler Birligi Kurucu Baskani Bülent Deniz, tüketicilerin kredi bitiminden sonraki hayat sigortasi primlerini geri alabilecegini hatirlatti. "Vatandas uyanik olmali" diyen Deniz, "Tüketici, hayat sigortasi yaptirirken, kredi ödeme süresine göre degil, yil hesabina göre sigortalanmakta. 18 ay geri ödemeli kredi kullanan, 24 ay için sigortalanir. 18 ayin bitiminde 6 aylik primini iade almali" seklinde konustu. Bülent Deniz, kredi borcunu erken kapatanlarin da, hem faiz indirimden yararlanabildigini hem de geri kalan günlerdeki hayat sigortasi primlerini geri alabildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284