Dönüsümde Nakliye Parasi Devletten

Kentsel dönüsümde kira destegi veren bakanliktan simdi de nakliye müjdesi geldi. Evini tasiyana 1000 TL de nakliye destegi verilecek

Dönüsümde Nakliye Parasi Devletten
Türkiye'yi depreme hazirlikli hale getirecek Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda evini yenileyecek vatandasa bir müjde daha geldi. Bakanlar Kurulu tarafindan riskli ilan edilen yerlerdeki evlerini bosaltan vatandaslara nakliye yardimi yapilacak. Çevre ve Sehircilik Bakanligi, dönüsüm bölgelerindeki vatandaslara nakliye yardimi olarak 1000 TL verecek. Riskli alanda kiraci olanlara bir defaya mahsus yapilacak yardim vatandaslarin dönüsümden minimum magduriyet yasamasini amaçliyor. Bu para sadece riskli alandaki binalar için tahsis edilecek. Bakanlar Kurulu karari ile riskli alan edilen bölgelerden Esenler ilk yardimi alan ilçe oldu. Esenler riskli alan ilan edildigi için bu ilçede bin 500 kisiye 500 lira kira yardimi yapildi. 450 kisiye de 1000 lira nakliye yardimi yapilacak. Riskli binada oturan vatandaslar nakliye masraflari için bakanliga basvuracak. Basvuru sirasinda riskli yapi raporunun olmasi gerekecek. Basvurulari bakanlik inceledikten sonra onay verecek.
BANKALARLA PAZARLIK BASLADI
Kentsel dönüsümde vatandasa kullanacaklari kredilerde yapilacak faiz destegi için de bakanlik bankalarla görüsmelere basladi. 15 bankayla finans destegi için görüsmeler yapilirken, kasim ayi ortasinda protokoller imzalanacak.
DOSYA MASRAFI YOK
Kentsel dönüsüm kapsaminda kullanilan kredilerde vatandas dosya masrafi ödemeyecek. Ayrica vatandaslarin kullandigi kredilerde yüzde 4'lük faiz devlet tarafindan ödenecek.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284