Duru Bulgur Mekke’yi Fethetti

Suudi Arabistan’ın ünlü otel ve market zincirlerinde tadım etkinlikleri düzenleyen Duru Bulgur, yaptığı birçok farklı bulgurlu yemekle, kutsal topraklarda lezzet şöleni yaşattı. Herkesten tam not aldıklarını belirten Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Türk bulguru besleyiciliği ve lezzeti sayesinde Suudi Arabistan’da çok seviliyor” dedi.

Duru Bulgur Mekke’yi Fethetti

Anadolu topraklarının lezzetli bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinen Duru Bulgur, Suudi Arabistan’ın ünlü otel ve market zincirlerinde tadım etkinliği ve bulgur eğitimleri gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Mekke’de, Kâbe’nin hemen yanı başında bulunan 5 yıldızlı otellerde tadım etkinliği düzenlendi. Otellerin executive cheflerine 3 gün boyunca uygulamalı bulgur eğitimi verildi. Executive cheflerin Türk bulgurundan yaptığı yemekler dünyanın dört bir yanından kutsal toprakları ziyarete gelen otel müşterilerinden tam not aldı. Özellikle kısır ve sebzeli bulgur pilavı ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle tüketildi.

Başkan İhsan Duru, Suudilerin Türk bulgurunu bildiklerini belirterek, “En çok kullandıkları bulgur köftelik bulgur ama biz onlara Başbaşı Bulgurun tadımını yaptırdık ve eğitimini verdik. Türk bulgurunun lezzeti Suudi Arabistan’da çok seviliyor. Özellikle yaptığımız satışlardan ve aldığımız siparişlerden bu durumu çok rahat gözlemledik” dedi.

Bulgurun tüm dünyada ortak tüketilen gıda maddesi olduğunu dile getiren İhsan Duru, “51 ülkeye ihracat yapıyoruz… Çin’den Macaristan’a, Japonya’dan Afrika ülkelerine kadar insanın olduğu her yerde milli besinimiz bulgurun tanıtımlarına hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu. Otel şef eğitimleri yanında, Cidde ve Damman şehirlerinde de birer hafta süreyle market tadım aktiviteleri gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284