Duru Bulgur’da Hedef Daha Fazla Ülkeye Ihracat Yapmak

1935 yilindan bu yana 36 farkli çesit ürünüyle tüketicilerin sofralarinda yer aldiklarini söyleyen Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru, yeni ürünleri ve hedeflerini Hizmetix Dergisi’ne verdigi röportajla açikladi.

Duru Bulgur’da Hedef Daha Fazla Ülkeye Ihracat Yapmak

Duru Bulgur’un 1935’den bugüne faaliyet ve hizmetlerinden bahsedebilir misiniz?
1935 yilindan bu yana tüketicilerimize, en kaliteli, lezzetli ve dogal ürünleri ulastirmayi kendimize misyon edindik. 36 farkli çesitte ürünlerimizle degerli tüketicilerimizin sofralarinda yer aliyoruz. Bulgurun yaninda pirinç ve bakliyat ürünlerimizde mevcuttur, bulgurdaki kalite ilkemizi bakliyat ve pirinç ürünlerimize de yansitarak, tüketicilere kaliteli ve lezzetli, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bugday, patlayan misir ürünlerimizi sunuyoruz. Yalniz bizim asil isimiz bulgurdur çünkü bizler Konya ve Karaman bölgesindeki en kaliteli durum bugdaylarini alarak, tas degirmelerimizde ögütüyor ve tüketicilerimize dogal ve saglikli bulguru sunuyoruz.
Bulgur tüketimi konusunda tüketiciler yeterli bilince sahip mi? Talepler nasil?
Tüketicimiz maalesef bulguru hem tanimiyor hem de yeterince tüketmiyor. Türkiye’de kisi basi ortalama yillik bulgur tüketimi 12 kilogram civarinda. Bunu 7 kg ile pirinç takip ederken, 1 kisinin ortalama yillik makarna tüketimi ise 6 kg’dir. Ikame ürünlerle karsilastirildiginda bulgurun daha fazla tüketildigi göze çarpiyor. Özellikle Iç Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinin mutfak kültürlerinde bulgurun çokça bulunusu, bulgurlu yemeklerin diger bölgelere oranla daha fazla olusu, yogun tüketimin nedenlerinden. Yalniz özellikle Marmara, Karadeniz ve Ege bölgeleri bulguru ve bulgurla yapilabilecek yemekleri maalesef yeterince tanimiyor ve tüketmiyor. Bulguru tanima noktasinda ise yogun tüketimi olan bölgelerde dahi sorunlar oldugunu görmekteyiz. Tüketicilerin zihinlerinde sari bulgur makbuldür diye yanlis bir düsünce var. Bu tamamen yanlis bir inanis. Yillarca yaptigimiz tadim aktiveleri ve katildigimiz fuarlarda tüketicilere gerçek bulgurun nasil olmasi gerektigini anlattik. Marketlerde karsilastigimiz sapsari parlayan bulgur sanilanin aksine dogal olmayan, sarartma ve parlatma yapilarak üretilmistir. Dogal bulgur ise, çok fazla sari olmayan ve elinize alip kokladiginizda gerçekten bugday kokan bulgurdur. Bu noktada belirtmemizde fayda var ki, Duru Bulgur, sadece su ve bugday kullanarak, sarartma ve parlatma olmadan ürünlerini dogal olarak üretiyor.
Yeni ürün veya ürün çesitleriniz neler?
Yeni ürün, yeni heyecan! Duru Bulgur olarak Agustos ayinda yeni ürünlerimiz “Duru Dual”leri piyasaya sunduk. Duru Dual ürünlerimiz; Mercimekli, Nohutlu, Mantarli olmak üzere 4 farkli çesitten olusuyor. Nohut, mercimek ve mantari haslayip, kurutarak, sehriyeyi ise kavurarak bulgura ekledik. Artik nohutlu bulgur pilavi yapmak isteyenler nohudu haslamasina gerek kalmadan, Duru Dual Nohutlu bulguru kullanarak çok basit ve istedigi lezzeti yakalayacak sekilde bulgur pilavini pisirebilecek.
2013 plan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?
Karabugday ürünümüzle çölyakli hastalarimizin gönüllerini fethettik. “Sizler bizim sorumlulugumuzsunuz” bilinciyle hareket ettigimiz, Çölyakli hastalar için özel, glüten içermeyen Duru Karabugdayi 2012 yili baslarinda hastalarla bulusturduk.
Dünyada her 100 kisiden 1’rinde Çölyak rahatsizligi var ve bu rakam hiç de azimsanmayacak düzeyde. Ve bu rakamlari hastaligini bilen kisiler olusturuyor, hastaligini bilmeyen nice insanlar olabilir. Bu baglamda glüten intolerans testlerinin daha fazla yayginlastirilmasi ve bu konuya özellikle dikkat çekilmesini istiyoruz. Bu dogrultuda bir bulgur ve bakliyat firmasi olarak üzerimize düsen sorumlukla bu hastalar için özel ürünü piyasaya sunduk. Su anda Türkiye’de Karabugday üretimi maalesef yok ama yakin bir zamanda üreticiligini de yaparak tüketicilerimize daha uygun fiyatta karabugdayi ulastirmayi hedefliyoruz. Duru Bulgur olarak 35 farkli ülkeye kendi markamiz adi altinda ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Hedefimiz daha fazla ülkeye ihraç yaparak, bulgurun daha fazla taninmasi ve tüketilmesine katkida bulunmak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284