Elma Ihracatinda Devlet Destekleri Konulu Toplanti Düzenlendi

Ilimiz Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan “Elma Ihracatinda Devlet Destekleri” konulu bir toplanti düzenlendi.

Elma Ihracatinda Devlet Destekleri Konulu Toplanti Düzenlendi

Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonunda Mustafa Toktay’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, Karaman Elma Üreticileri Birligi Baskani Ahmet Yildiz ve elma üretimi yapan üyeler katildi.
Toplantida, ilimizde elma rekoltesinin fazla olmasi nedeniyle, elma üreticilerimizin devlet desteklerinden yararlanmasi için yapilacak olan çalismalar görüsüldü.
Karaman'daki mecvut elma üretimi, Türkiye'deki elma üretimi ve ihracata tesvik konusunda fikir alisverisi yapilarak üyelerimizin sorunlari dinlendi.
Konuyla ilgili açiklama yapan Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, Elmacilik sektöründe Dünya ortalamasinin yüzde 40'ini Çin 'in sattigini ve ülkemizde elma ihracatinin az oldugunu söyledi. Elma üreticilerinin desteklenmesi amaciyla Bu konuda ilimizde 2005 yilindan bu yana sertifikali fidan destegi verdigini belirtti.
Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, “Uluslar arasi pazarda rekabet sansimizin olabilmesi için, elma ihracatinda geçmis yillarda verilen ihracat desteklerine üyelerimizin ihtiyaci oldugunu belirtti. Konu hakkinda gerekli çalismalar yürütmek üzere odamiz tarafindan ilgili kurumlara ve Ilimiz Milletvekillerine konu iletilecektir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284