Hurda araca 5 bin lira!

Trafikten çekilecek 200 bin aracin vergileri silinip 5 bin lira ödeme yapilacak.

Hurda araca 5 bin lira!
Tam 15 Bankanin En Iyi Konut Kredisi Sartlari. Hemen Tikla!Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi, seyir güvenligi için 200 bin 'yasli' araci trafikten çekmeye hazirlaniyor.
1990 modele kadar olan kamyon, tanker, minibüs, otobüs; hurda tesvikiyle trafikten çekilecek. Ulastirma Bakanligi kaynaklari, daha önce yas sinirinin 1985 ve öncesi oldugunu belirterek, "Yas siniri 1990'a alinacak. Tescilde, bu kapsama giren yaklasik 200 bin aracin bulundugunu görülüyor. Söz konusu araçlari, kisa bir süre içinde belli bir bedel karsiliginda alacagiz. Hurdaya ayriracagiz" dedi.
Yeni uygugama büyük araç sahiplerini sevindirdi ancak arabalar için böyle bir uygulama henüz yok.
5 BIN TL'YE YAKIN ÖDEME YAPILDI
Kaynaklar, hurdaya ayrilacak araçlara ödenecek tutarlara iliskin soruya, "Bu tutar, araca göre degisiyor. 5 bin TL alan da var, 4 bin TL ödedigimiz araçlar da var" karsiligini verdi. Uygulama kapsamina giren araçlarin Motorlu Tasitlar Vergisi (MTV) dahil tüm vergi asli, gecikme zammi, faizi, vergi cezalari, tescil plakasina kesilen idari para cezalar silinecek.
76 BIN ARAÇ TRAFIKTEN ÇEKILDI
Bakanlik kaynaklarina göre süregelen 'hurda' araç uygulamasi çerçevesinde bugüne degin 1985 yilina kadar olan araçlar hurdaya ayrildi ve trafikten çekilen 76 bin araca 350 milyon TL'lik ödeme yapildi.
Kaynak: Haberler.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284