İlimizde Tanzim Satış Noktası Olsun Diyende Var Olmasın Diyende! 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın artan sebze- meyve fiyatlarına karşı önlem almak amacıyla geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyduğu Tanzim Satış Noktaları İstanbul ve Ankara’da hayata geçirildi. 

İlimizde Tanzim Satış Noktası Olsun Diyende Var Olmasın Diyende! 

15 milyon nüfuslu İstanbul’da 50 adet açılan Tanzim satış noktaları büyük ilgi görmeye devam ederken sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağı ifade ediliyor. İlk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber satışının gerçekleştiği Tanzim satış noktalarında vatandaşlar ürünlerden en fazla 3 kilo satın alabilecek. 
Tanzim Satış Noktalarının ilimizde de açılması henüz gündemde yokken bizler esnafın ve vatandaşın ilimize böyle bir çalışma yapılması durumundaki düşüncelerini aldık. İlk olarak yıllardır meyve ve sebze satışında vatandaşlarımızın uğrak yeri olan Halk Sebze ve Meyve Pazarı yetkililerine mikrofonlarımızı uzattık. 
KGRT mikrofonlarına konuşan Halk Sebze ve Meyve Pazarı işletmecilerinden Akif Bey Tanzim Satış Noktaları’nın belirli bir düzende olmayacağını ifade ederek  “Tarım alanlarımız üretime elverişli değil. 
Tarım arazilerimize ve arsalarımıza binalar yapmak yerine arsalarımızın daha elverişli topraklarla tarıma elverişli hale getirilmesi gerekiyor. Mimari alanları azaltarak ekim alanlarını genişletmek yoluyla halkımızın ekim yapmaya teşvik edilmesi gerekir. Tarım arazilerini zengin insanlar istedikleri gibi kullanıyor. Böyle olduğu sürece fiyatlar artar ve insanlar sebze ve meyve alamaz. Yurt dışından ürün ithal etmek yerine ekim alanlarını düzenlemek ve yakınlarına imar planı yaptırmaktan kaçınılmalıdır. Gübreleme işlemlerini kontrollü yapmak ve ithal ürünleri kullanmamak gerekiyor. Bize göre Tanzim Satış Noktalarından önce yapılması gereken üretimi arttırmak olmalı” dedi.
Eski Şoförler Odası Başkanı ve aynı zaman Halk Sebze ve Meyve Pazarı kurucusu Mehmet Yılmaz ise ilimizde daha önceki yıllarda kurulan Tanzim Satış Noktalarının etkin olmadığını dile getirirken açıklamasında “Tanzim satış noktaları belirli zamanlarda yıllar önce kurulmuştu. Ancak hiç birisi tutarlı olamadı. Nedeni insanların alışveriş konusunda her şeyi çok abartmaları oldu. İlimiz coğrafi konumu ile birlikte tarıma elverişli bir bölge olmasına rağmen üretim gün geçtikçe azalıyor. Bu durum da verimi düşürüyor. Memurlar, çalışanlar her ürünü satın almaya çalışıyor. Kimse üretim yapmaya çalışmıyor. Üretim azaldıkça yağışların etkisi ile birlikte sebze ve meyve fiyatları da yükseliyor. Bu durum da insanları ve halkımızı olumsuz etkiliyor. Ancak yapılan çalışmalara bakıldığında üretimi arttıracak hiçbir olanak yok. Bu işin içinde şahsın kendisi olmadığı sürece üretim artmaz. Tanzim Satış Noktalarında çalışacak kişiler maaşlı çalıştıkları için ürünler hakkında bilgi sahibi olmuyorlar. Kişilerin hale gelip gidecek ürünler hakkında bilgili olması gerekir. Bir esnaf olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki fiyatların düşmesi insanları geçici olarak mutlu etmez” şeklinde konuştu.
Alışveriş esnasında mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşlar ise böyle bir Tanzim Satış Noktasının ilimize açılması gerektiğini, ancak ürünlerin kişi gözetmeksizin, eşe dosta ayrılmayacak şekilde satışının yapılmasının doğru olacağını söylediler. Bir kısım vatandaş ise küçük bir şehir olarak ilimizde üretimin yeterli olması nedeniyle fiyatların çok afaki olmadığını, Tanzim Satış Noktalarının sadece büyükşehirlerde yüksek fiyatlarla ürün alan kişilerle sınırlı kalmasını istediler. (Haber Görüntülerini Karaman KGRT youtube kanalımızda izleyebilirsiniz)
 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284