Is Degisikligi Yapanlara Icra Soku!

Is degisikligi yaptiniz ya da tayininiz çikti ise maas ödemelerinizin yapildigi eski hesabinizin tamamen kapatildigindan emin olun.

Is Degisikligi Yapanlara Icra Soku!
Eski maas hesabina ait tüm borçlarini ödedigini ve hiçbir borcunun kalmadigini düsünen vatandaslar bankalarin kendilerine gönderdigi icra mektubu ve maas blokesi ile adeta sok oldu.
Yeni bir ise ve çalisma ortamina alismaya çalisan vatandaslar simdilerde icra soku yasiyor. Is degisikligi ya da tayin gibi nedenlerle maas hesabinin oldugu banka ile yollarini ayiran vatandaslarin pesini bankalar birakmiyor. Elindeki icra kagidi ile ne yapacagini sasiran vatandaslar Sikayet Portali Sikayetvar.com’a gönderdikleri sikayetlerle yasadiklari magduriyetleri dile getirdiler. Gelen sikayetlere göre eski hesabini kapatmak isteyen vatandaslarla bankalarin hesabi bitmiyor. Tüm borcunu ödeyen fakat maas hesabini kapattirdigini düsünen vatandaslarin hesaplari kapatilmiyor bir de hesap isletim ücreti basta olmak üzere bir takim faiz ve masraflarla borçlari katlaniyor. Borcunun olmadigini düsünen vatandaslar hem yüklü bir borç hem de icra islemi ile karsi karsiya kalinca ne yapacagini bilmiyor. Iste vatandaslarin yasadigi bu sorunu örneklendirecek sikayetler söyle:
Bankadan Gelen Telefon Sok Etti!
“2011 yilinda bankada maas hesabim bulunmaktaydi. Is degisikligi yaptigimdan dolayi farkli banka ile çalismaya basladik. Bu degisiklik döneminde üzerime ait olan tüm borç ve hesabimi kapatmak üzere bankaya gittim. Görevli hesabimin kapatildigini ve herhangi bir borcumun kalmadigini belirtti. 2012 yilinin 6. ayinda bankanin müsteri hizmetlerinden üzerime borç oldugunu ve izlemeye alindigimi belirterek sürekli rahatsizlik vermek üzere aranmaya basladim. Borcun içerigini sordugumda ise 2011 yilinin 12 ayinda hesabiniz artidayken daha sonra hesabinizdan hesap kesim ücreti olmak üzere bir takim kesinti faiz ve isletim ücretiyle 369 lirayi bulduklarini belirttiler. Eger ödemezsem kapiya icra gelecekmis.”
Bankanin Hesabi Bitmiyor
“Geçen sene çalistigim kurumun maas anlasmali bankasi olan bankadan maas hesabi açtirdim. Nisan ayi içerisinde ise baska bir yere tayinim çikmasi nedeniyle maas aldigim banka degisti. Tayinimin çiktigi yere alismaya çalisirken bankadan gelen icra kagidi ile sok oldum. Önceki çalistigim kurum zamaninda açtirdigim maas hesabi kapanmamis. Ben bankayla hesabimi kapatmistim fakat bankanin benle hesabi bitmemis. Açik kalan kullanilmayan hesaba farkli adlar altinda ücret yansitarak yüklü bir borç çikarmislar.”
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284