Karaman Ihracatini Izleme Ve Degerlendirme Kurulu Toplantisi Yapildi

Ilimiz Valiligi tarafindan organize edilen ve Akdeniz Ihraçatçi Birlikleri’nin sekretaryaliginda gerçeklestirilen Karaman Ihracatini Izleme ve Degerlendirme Kurulu toplantisinin ilki geçtigimiz gün Polisevi Toplanti Salonunda yapildi.

Karaman Ihracatini Izleme Ve Degerlendirme Kurulu Toplantisi Yapildi

Toplantiya Vali Süleyman Kahraman, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, KASIAD Baskani Sami Akdag, AKIB Koordinatör Baskani Ali Kavak, AKIB Genel Sekreteri Ismail Çetin, Sanayi ve Ticaret Il Müdürü Fikri Küçüktopçu, Tarim Il Müdür Vekili Ismail Uluad, OSB Müdürü Halil Tutar ve is adamlari katildi.
Vali Süleyman Kahraman’in baskanlik ettigi toplantida ilimiz Ihracatini Izleme ve Degerlendirme Kurulu’nun görevleri belirlenirken, kurum ve kuruluslarla yasanan sorunlarin görüsülmesi, uygun görülecek diger konular görüsüldü.
AKIB Genel Sekreteri Ismail Çetin’in açilis konusmasiyla baslayan programda AKIB Koordinatör Baskani Ali Kavak, AKIB, Türkiye ihracat rakamlari ve Karaman sanayi ve tariminin Türkiye ihracatina katkisi gibi konular hakkinda bilgi verdi.
Vali Süleyman Kahraman’da toplantida yaptigi konusmada, “Bu sene Mart ayinda Karaman’daki ihracatimizin artirilmasi ve sorunlarin halledilmesi noktasinda Akdeniz Ihracatçilar Birliginin ne gibi katki saglayacagi konusunda AKIB’e bir çagrida bulunduk.  Bu çagrimiz cevap buldu ve Ali Kavak ile diger arkadaslar bu konuya olumlu yaklastilar. Kendilerine hassasiyetlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Bugün burada Karaman Ihracatini Izleme ve Degerlendirme Kurulu toplantisinin birincisini yapiyoruz. Akdeniz Ihracatçilar Birligi ile Karaman olarak derin ve güzel bir iliski içerisindeyiz. AKIB bize yardimci olacak, bizde elimizden gelen gayreti göstererek planlanan çalismalari gerçeklestirecegiz. Karaman ihracatta 32. siradadir. Ilimizde yapacagimiz çalismalarla bunu daha üst noktalar getirerek, ülkemizin ihracatinin artirmasina katki saglamis olacagiz. Ihracatin artmasiyla insanlarimizin zenginligi artacak, bununla birlikte refah seviyesi ve milli gelirde yükselecektir. Ülkemiz dünyaya o zaman daha çok açilacak, daha çok insanimiz mutlu olacaktir. Inaniyorum ki burada yapilan toplantinin sonucu da iyi olacaktir. Ihracatçilarimizin, üreticilerimizin, sanayicilerimizin ne gibi sorunlari varsa biz ona çözüm bulmak durumundayiz. Hep birlikte çalistigimiz takdirde Karaman’da çok iyi çalismalar ortaya çikaracagimiza inaniyorum. Ben Akdeniz Ihracatçilar Birligine, Karaman ihracatini izleme ve degerlendirme kurulu toplantisina katildiklari için kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.
Toplanti gündem maddelerinin görüsülmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284