Karaman Lojistik Merkezi Projesi Hazirlaniyor

Karaman Ticaret Il Müdürlügü, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlügü ve Mevlana Kalkinma Ajansi arasinda Karaman Lojistik Merkezi Fizibilitesi ve Projesi ile ilgili olarak proje destegi imzalandi.

 Karaman Lojistik Merkezi Projesi Hazirlaniyor

Ticaret Il Müdür Vekili End. Yük. Müh. Yusuf Ari, Lojistik Merkez için Karaman’in tek vücut yogun bir çalisma içerisinde oldugunu, Ticaret Il Müdürlügü olarak Vali Murat Koca’nin destegi ve bilgisi dahilin de lojistik merkezin temelinde bir tuglalarinin olmasi için bu projeyi hazirladiklarini ifade etti.

Günümüzde büyük ölçekli lojistik köylerinin lojistik merkezlerle uyumlu çalistigini, sadece bir ulasim kanalinin lojistik merkez olarak adlandirilamayacagini, bireysel daginik tasimacilik yerine ilin tüm lojistik hizmetlerinin tek kanaldan yönlendirilmesinin daha dogru, daha hizli ve düsük maliyetli oldugunun tespit edildigini, düzenli olan bu uygulamanin dünya genelinde uygulandigini ve tarihi Ipekyolu’nun bir duragi olarak Karaman’inda bu dönüsüme basladigini belirten Yusuf Ari, “ Karaman’a hizmet önceligi bizlere bu adimi attirdigi için mutluyum. Büyüyen Karaman’in böyle bir lojistik merkeze ihtiyaci vardi. Bizde bunun parçasi oldugumuz için gururluyuz.” Dedi. Karaman OSB Müdürü Yasin Ünüvar,’da “Mersinde yapilan sayin Valimizin katildigi Konya, Karaman, Mersin Lojistik Toplantisi paralelinde Karaman O.S.B. ‘mizin ihtiyacina dönük bir lojistik saha yapilmasi için çalismalar baslatilmistir. Karamanimiza büyük ivme katacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284