Karaman Serbest Bölgede İmzalar Atıldı

Karaman’a Serbest Bölgenin kurulması için resmi protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Karaman Serbest Bölgede İmzalar Atıldı

Belediye Encümen Salonunda gerçekleşen imza törenine, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, sanayiciler ve basın mensupları katıldı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün şehrimiz için önemli bir adımın ön protokolünü imzalıyoruz. Karaman’ın ekonomik gücünün 53 ve 71 hedeflerinde hak ettiği yeri alacak bir proje. Serbest bölgenin hayata geçirilmesiyle birlikte Karaman dünyada hak ettiği yeri almış olacaktır. Serbest bölgenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese Karamanlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız’da, “Serbest bölge bizim için önemli. Çünkü Karaman yıllık ortalama 350-400 milyon dolar ihracat gerçekleştiren bir ilimiz. Karaman’dan biliyorsunuz 142 ülkeye ihracat yapılıyor. Bu nedenle Karaman Anadolu’nun parlayan yıldızı konumunda. Burada Ekonomi Bakanlığımızla beraber bu ön protokolü imzalayacağız. İnşallah serbest bölge ilanı için önümüzde bir engel kalmamış olacak. Bende bunda emeği geçen belediye başkanımıza, milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker’de, “Mevcut sanayimize daha çok ivme kazandıracak gelirini biraz daha artıracak, giderlerini azaltacak dünya piyasasındaki aldığı payı daha da artıracak güzel bir oluşumun ilk aşamasına geçmenin mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah son aşamaya kadar getirmiş olacağız. İnşallah güzel kazançların elde edildiği bir girişim olacak” şeklinde konuştu. 
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk’da, “Bugün Karaman bana göre tarihi bir gün yaşıyor. Dünyada gündem her gün her saat başı değiştiği bir süreci yaşıyoruz. Ona ayak uydurmak, fırsatları değerlendirmek adına Karaman’daki sanayicimizin üst seviyeye taşınması noktasında önemli bir adım atıyoruz. Karaman bu anlamda sanayi kültürü, üretim kültürü oldukça derinlemesine dünyadaki diğer emsallerine göre mesafe almış durumda. Onun taçlanacağı, onun daha da üretime renk katacağı bir serbest bölge modeli Karaman’da hayata geçirilmiş olacak. Burada belediyemize ben çok teşekkür ediyorum. Çok öne çıktı. Değerli vekilim Recep Beyle bu işleri birlikte yaptık. Bunun yanında Ekonomi Bakanlığımız bir çalıştay yaparak bize çok büyük katkıda bulundu. Onlara da teşekkür ediyorum. Valimiz eksik olmasın ilimizde yeni olmasına rağmen ilimiz adına girişimlerde bulunarak ilimiz adına güzel işlere imza attı. Bürokratlarımıza ve sanayicilerimize de çok teşekkür ediyorum. Rekabetler ülkenin mali işlerini kolaylaştırması açısından çok büyük öneme sahip. Karamanlı sanayicilerimize de ekonomiye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Serbest bölgenin Karaman’a hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284