Karaman’da Her 100 Isyerinden 49’u Eleman Sikintisi Çekiyor

Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü, Karaman Isgücü Piyasasi talep arastirmasini tamamladi.

Karaman’da Her 100 Isyerinden 49’u Eleman Sikintisi Çekiyor

15 Mayis-30 Haziran 2013 tarihlerinde yapilan arastirmada 510 isyerinden, 453’ü ile yüzyüze görüsme gerçeklestirildi. Yapilan görüsmeler sonucunda Karaman’da her 100 isyerinden 49’u eleman temininde güçlük çekiyor. Karaman genelinde 835 açik is olurken, açik is orani yüzde 3.9 olarak tespit edildi. Sektörlere göre en yüksek açik is orani ise yüzde 5.1 ile Madencilik ve Tas Ocakçiligi sektörü olurken, sektörü yüzde 4’lük es açik is orani ile imalat ve insaat sektörleri izliyor.

EN FAZLA AÇIK ISE BISKÜVI IMALAT ISÇILIGINDE
Ilimizde temininde güçlük çekilen mesleklerin basinda bisküvi imalat isçisi gelirken, onu madenci, makineci, gazalti kaynakçisi ve asci meslekleri izliyor.
Açik isler için yaklasik olarak yüzde 48 oraninda asgari bir egitim düzeyi talep edilirken, bu isler için yüzde 13 oraninda lisans, yüzde 11 oraninda genel lise ve yine yüzde 11 oraninda meslek lisesi egitimliler talep ediliyor.
Isverenlerin yüzde 75’i meslekte eleman bulunamamasini, yüzde 67’si yeterli beceri ve nitelige sahip eleman bulunamamasini, yüzde 46’si tecrübeli eleman bulunamamasini, yüzde 20’si çalisma ortam ve kosullarinin begenilmemesini ve yüzde 12’sinin ise önerilen ücretin yeterli bulunamamasini neden olarak gösterdi.
Bu verilerin daha kapsamli ve ayrintili sonuçlarinin ise Karaman Isgücü Piyasasi Analizi Raporunun Ekim ayi içerisinde yayinlanmasi planlanirken, ilimizde 30 Haziran 2014 itibariyle istihdamin yüzde 3 artis göstermesi tahmin ediliyor.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284