Karamanli Hemserimizden Rüzgar Enerjisine Yatirim

Hollanda’dan Türkiye’ye tersine göç etmesiyle tanidigimiz hemserimiz Abdullah Özel AYETEK sirketiyle Konya’da üretim yapmak üzere bir 250 kW rüzgar türbininin üretim lisansinin sahibi oldu.

Karamanli Hemserimizden Rüzgar Enerjisine Yatirim

AYETEK yöneticileri piyasa degeri yaklasik 1,5 milyon Avro olan ve dünyada çok az sayida bulunan bir 250 kW rüzgar türbininin üretim lisansini satin alarak AYE 250 adini verdikleri rüzgar türbininin Konya’da üretimine baslayacaklarini açikladi. Ayni zamanda Alman mühendislik sirketi AYETEK’e %25 hissedar oldu.
Avrupa menseli rüzgar türbini üretim sirketleri arasinda yaklasik bir yil süren arastirmalar ve uzun müzakereler neticesinde AYETEK sirketi Wind Technik Nord ismindeki Alman sirketiyle anlasmaya vardigini açikladi. Dünyada çok az sayida bulunan bir 250 kW rüzgar türbininin teknolojisini Türkiye’ye transfer etmekle, AYETEK yöneticileri, ülkemizin mevcut rüzgar enerji kaynaklarini en verimli ve en etkin sekilde degerlendirmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.
AYETEK yöneticileri 250 kW rüzgar türbinlerinin mevcut sebeke altyapisiyla kolaylikla uygulanabilir olmasi, Türkiye’deki rüzgar enerji potansiyeli ve AYE 250 türbininin lisans basvurularindan muaf tutulmasi göz önünde bulunduruldugunda bu girisimin ülkemiz için büyük bir firsat oldugunu vurguladilar.
Alman sirketinin %25 hissedari oldugu konsorsiyuma AYETEK Wind adini veren yöneticiler, AYE 250 türbininin parçalarini üretmek için öncelikle bölgedeki sanayicilerle görüseceklerini bildirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284