KARSIAD Baskani Boynukalin: “Artik Alin Terinin Yerini Akil Teri Almistir”

Karaman Sanayici ve Isadamlari Dernegi tarafindan organize edilen ve 2011 yili içerisinde Gelirler ve Kurumlar Vergisi ile Ihracat Satislari siralamasinda ilk üçe giren kurum ve kisilere Demosan Otelde düzenlenen törenle plaketleri verildi.

KARSIAD Baskani Boynukalin: “Artik Alin Terinin Yerini Akil Teri Almistir”
Ödül törenine Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Lütfi Elvan, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Öztunç, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldiz, Sanayici ve Isadamlari ile basin mensuplari katildi.
KARSIAD Yönetim Kurulu Baskani Kemal Boynukalin yaptigi açilis konusmasinda; “2011 yilinda yüzde bes oraninda görülen Türkiye büyüme oraninin yüzde 8.6 olarak gerçeklestigini ifade ederken, “Büyüme ivmesi, gelismis ülkelerde yavaslarken ülkemizin saglam finansal yapisi düsük kamu borcu hizli büyümeye elverisli yapisi yükselen ihracat grafigi ile diger ülkelerden farkli ve olumlu bir görüntü çizmistir. Ülkemizin son yillarda yakaladigi istikrara tablosu uluslararasi yatirimcilari birçok sektörü de ilgi göstermesini saglamistir. Türkiye özellikle gida sektöründe gerek ürün kalitesi gerekse saglik stant ardalarinda gerekse fiyatlandirma açisindan pozitif yönden ayrismaktadir. Türkiye bu basariyi üreten gelistiren ihracati yapan dinamik yapisiyla saglamistir. ” dedi.
Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu ise konusmasinda; “Karamanin gerçekten son yillarda büyük bir atilim içinde oldugunu belirterek, “Ekonomik olarak en güçlü dönemimizi yasadigimizi söyleyebiliriz. Karaman bugün gerçekten kabugunu henüz kirabilmis degil. Ülkemizin yakaladigi bu istikrar ve seviyeli gidis insallah çok yakin bir zamanda bu olumsuzlugun ortadan kalkacagi ve eksi kaderimizin çok pozitifi olarak degisecegi hususunda ciddi isaretler veriyor.” dedi. Karamanli sanayici ve isadamlariyla bir bütün olarak Karamani gelecege tasimak için çalistiklarini ifade eden Ugurlu, “Son derece ciddi siki bir çalismanin içindeyiz. Ileri teknoloji sanayi alanindaki yeni gelismeleri ayni anda takip eden ve uygulayan dünya ile rekabet eden bir Karaman artik yavas yavas var. Bu ahengi bozmadan istikrar ile yolumuza devam edecegiz insallah. Tek yapacagimiz sey çalismak, arastirmak, rekabet etmek ve üretmek.” dedi.
Milletvekili Lütfi Elvan’da konusmasinda, “Öncelikle Karamanli sanayici ve isadamlarina böyle bir organizasyon tertip ettikleri için çok tesekkür ediyorum. Sizler sanayicisiniz. Bir ülkenin kalkinmasi, gelismesi için elbette atarim sektörü, hizmetler sektörü, oldukça önemlidir. Ama sürdürülebilir bir kalkinma için sürdürülebilir bir büyüme için mutlaka ve mutlaka motor görevini üstlenecek olan sektör Sanayi sektörüdür ve bu sektör olmalidir. Eger sanayinin rekabet gücü yüksekse dünya ile rekabet edebiliyorsa o ülkenin sirti yere gelmez. Büyüdükçe büyür, gelistikçe gelisir. Bu açidan sanayi sektörümüzün gösterdigi performans gerçekten son 10 yilda gösterdigi performans inanilmaz düzeydedir. Sadece Karamanin ve Karamanli isadamlarimizin 100 ün üzerinde ülkeye ihracatlari söz konusu. Bu oldukça önemli ve demek ki dünya ile gelismis ülkeler ile rekabet edebilecek bir duruma gelmisiz demektir. ” dedi.
Vali Süleyman Kahraman ise konusmasinda, “Bugün sanayicilerimizin, yatirimcilarimizin bu ülke için ne kadar büyük bir önem ve anlam tasidigina bir kez daha sahit oluyoruz. Ve onlarin basarisini ve basarmis olmaktan duyduklari sevinci paylasmak için buradayiz. Bugün Karaman’da üretilen ürünler, sadece ülkemizin degil dünyanin dört bir yanina ulasiyor. Bu hem Karaman için hem de ülkemiz için büyük bir gurur… Ve sunu unutmamak gerekiyor. Bugün dünyadaki ve ülkemizdeki degisimde en çok rol alanlardan biri de sanayicilerimizdir. Insanoglunun kurdugu yeni dünyanin mimarlarindan biri olan sanayicilerimizin gayreti, özverisi her açidan büyük önem tasiyor.Gittigimiz yollarin, çocuklarimizi gönderdigimiz okullarin, derdimize deva aradigimiz hastanelerin insasinda sanayicilerimizin ve esnafimizin ödedigi vergileri görmezden gelemeyiz. Onlarin bu ülkeye hizmetini elbette ki maddî kavramlarla izah edemeyiz. Inaniyorum ki bu ülkede ihracat yapan, vergi veren her sanayicimiz, her insanimiz bunu birçok toplumun anlayamayacagi bir cömertlikle yapmaktadir. Çünkü bizim insanimiz yeri geldiginde bu ülkeye malini, yerini geldiginde canini vermeyi kendisi için onur kabul eder. Paylasmanin gönüllerdeki huzurunu hiçbir seye degismez. Iste bu cömertligin ve samimiyetin en güzel ifadesidir. Bugün ihracatta ve vergide dereceye giren arkadaslarimizi ödüllendiriyoruz. Ama az ya da çok, imkânlari ölçüsünde bu ülkeyi yükseltmek ve bu milleti yüceltmek için çalisan her sanayicimizin, her esnafimizin, her insanimizin basimizin üstünde yeri var. Onlar bunu zorunluluk olarak degil bir sorumluluk olarak yaptilar. Onlarin bu basarisi, bu cömertligi Karaman’in ve ülkemizin bugününde oldugu gibi yarinlarinda da daima hatirlanacaktir” diye konustu.
Konusmalarin ardindan ödül törenine geçildi. Gelirler vergisinde 3. olan Nevzat NAS’a plaketini Il Defterdari Necmettin HEPER, 2. olan Necati BABAOGLU’na plaketini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN ve il sirayi alan Ismail TAYYAR’a ise plaketini Adli yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet ÖZTUNÇ verdi. Kurumlar Vergisinde 3.olan Simsek Bisküvi adina Mehmet Ali SIMSEK’e plaketini Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal ÇOKDINÇ, 2. olan Bifa Bisküvi adina Yilmaz BABAOGLU’na Belediye Baskani Kamil UGURLU ve ilk sirayi alan Biskot Bisküvi adina Ismail TAYYAR’a ise plaketini Karaman Milletvekili Lütfi ELVAN verdi.Ihracaat Satis da ise 3. Refik BOYNUKALIN’a plaketini Lütfi ELVAN, Saray Bisküviden Adnan DEMIRBAG’a Vali Süleyman KAHRAMAN ve ilk sirayi alan Simsek Bisküvi adina Erol SIMSEK’e Vali Süleyman KAHRAMAN plaketlerini verdi.
KARSIAD Baskani ve Yönetim Kurulu üyeleri törenin ardindan Karaman’a yaptiklari hizmetlerden dolayi Vali Kahraman, Milletvekili Elvan ve Belediye Baskani Ugurlu’ya birer tesekkür plaketi takdim ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284