Kombassan’dan Yeni Yatirim

Kombassan Holding sirketlerinden KONGAZ A.S.’nin yeni dolum tesisi törenle açildi.

Kombassan’dan Yeni Yatirim
Genel merkezi Konya’da bulunan Kombassan Holding’in petrol ürünleri alaninda faaliyet gösteren sirketlerinden KONGAZ A.S.’nin Burdur’un Bucak ilçesindeki 640 metreküp depolama ve günlük 80 ton üretim kapasiteli Likit Petrol Gazi (LPG) dolum tesisi törenle hizmete girdi. Törende konusan KONGAZ Genel Müdürü Osman Keles, sektörde tüketicinin tercih ettigi ilk marka olma yolunda hizla ilerlediklerini söyledi. 200 tüplü bayi ve 42 otogaz bayisi mevcut olan sirketlerinin yeni dolum tesisleri sayesinde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde genis bir pazara sahip olacagini belirten Osman Keles, “Bu bölgelerde dogalgaz konutlarda yayginlasmadi ve rekabetin daha az oldugu bölge oldugundan dolayi buradaki dolum tesisiyle sirketimize yeni bir deger kazandirmis olduk. Rakiplerimizden daha iyi olmanin yetmeyecegini biliyoruz. Kendimizi asmak, rekabetçi ve yenilikçi hizmetlerle her adimda küçük bir fark olusturmak için çaba göstermeye devam edecegiz. Çalismalarimiz ve bayilerimizle yaz, kis demeden her gün binlerce eve tüp götürüyoruz, binlerce araca otogaz sagliyoruz. Sektörümüzde tüketicilerin tercih ettigi ilk marka olma yolunda emin adimlarla ilerliyor ve bu güvene layik olmaya çalisiyoruz. Istihdami artirmak, markamizi yayginlastirmak, kurumumuzun marka degerini ve karliligini yükselterek, ortaklarimizin emaneti olan degerleri daha iyi noktaya getirmek, çalisanlarimizin yasam standartlarini artirmak, tüketiciye arzuladigi ürün ve hizmeti sunarak ülkemiz ekonomisine katkida bulunmak öncelikli hedeflerimizdendir” dedi.
HINDISTAN’A YENI YATIRIM
Kombassan Holding Yönetim Kurulu Baskani Hasim Sahin ise konusmasinda, yatirimlar hakkinda bilgi verdi. Sahin, kagit, karton, makine, teknoloji, insaat, yapi elemanlari, mermer, gida, pazarlama, turizm, tekstil ve petrol ürünleri sektöründe direkt 6 bin kisiye istihdam sagladiklarini, en direkte 15 bin insana çalisma imkani sunduklarini söyledi. Romanya’da 1999 yilinda özellestirmeden aldiklari rulman fabrikasinin 2 bin 500 kisiyle üretimine devam ederek bu ülkede ilk 100 sirket içerisinde 34’üncü siraya girdigini ve ihracat yapan ilk 10 sirket içerisinde bulundugunu anlatan Sahin, Hindistan’a bir rulman fabrikasi kuracaklarini bildirdi. Sahin, “Bu fabrikamiz üretmis oldugu ürünlerin yüzde 94’ünü Romanya disina Avrupa, Amerika, Ortadogu, Asya, Afrika ülkelerine satmaktadir. Rulman gerçekten stratejik bir yatirim. Türkiye’de de üretilmesi gerekiyordu. Düzce’de ART markasiyla üretimine basladik. Bu yeterli olmadigi için de Hindistan’da bir ayak olusturma çabasi içerisine girdik ve bu çerçevede arsa tahsisi yapildi. Su anda insaat ve makine baglantilari yapilmak suretiyle de tesisin en kisa sürede hizmete girmesini saglamis olacagiz. Çükü Hindistan pazarini göz ardi etmemiz mümkün degil. Diger uzantisi olarak Güney Amerika tarafina rotamizi çevirmis olacagiz” diye konustu.
IMKB’YE KOTASYON SÜRECI
Ortaklarinin hisselerini rahatlikla alip satabilmesi için Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi’na (IMKB) kotasyon sürecinin bu yil tamamlanmis olacagini vurgulayan Sahin, “Sirketlerimiz 2011 yilini basarili bir sekilde tamamlamistir. Istanbul Sanayi Odasi degerlendirmesinde ülkenin ilk 1000 büyük sirketi içerisinde Kombassan grubunun 6 sirketi yer almistir. Bütün bu çalismalarimiza ilave olarak sirketlerimizin daha kurumsal ve denetlenebilir olmasi, varlik sebebimiz ortaklarimizin hisselerini rahatlikla alip satabilmesi için IMKB’ye kotasyon sürecini baslattik. Bu yil içerisinde o sürecide tamamlamis olacagiz. Ortaklarimiza karsi görevimizi yapabilmek, ülkemiz için bir seyler yapabilmek, Anadolu sevdasiyla ülkemizin kalkinmasi, güçlenmesi, güçlü Türkiye’nin olusmasi için çalisanlar kervaninda olabilmek, katkida bulunabilmek. Iste Kombassan ekibi olarak önemsedigimiz degerler bunlardir. Bunlari yapabilirsek ne mutlu bize” diye konustu.
Hasim Sahin, hem istihdam hem de bölge ekonomisine katki saglamasi acisindan yeni yapilan LPG dolum tesisinin önemli oldugunu kaydederek, “Bu tesisin grubumuz için önemi KONGAZ’in ulusal bir sirket olma yolunda attigi ilk adim olmasidir. Bu dolum tesisi konum itibariyle bölgede genis bir pazara sahip olacak. Bu gelismeler uzun vadede KONGAZ’in ulusal pazarda hak edecegi yeri almasini saglayacaktir. Böylece KONGAZ’in ekonomik büyümesine katki saglayarak bize daha büyük hedeflere dogru yürüme imkani saglayacaktir” seklinde konustu.
Önümüzdeki hafta Karaman’in Kazimkarabekir ilçesinde hayvancilik ve bakliyat tesislerinin açilisini gerçeklestireceklerini dile getiren Sahin, Düzce’de mdf üretimi yapan fabrikalarinin yeni yilin ilk aylarinda seri üretime geçecegini sözlerine ekledi.
Bucak Kaymakam Vekili, Aglasun Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Kombassan Holding’e ilçeye yaptiklari yatirim için tesekkür etti. Bu yatirimin ilçede istihdami artiracagini ve ekonomiye canlilik kazandiracagini söyleyen Kaymakam Kurtyemez, Kombassan Holding’in baska yatirimlari da bölgeye kazandirmasini beklediklerini ifade etti.
Konusmalarin ardindan 3.5 milyon TL yatirimla 15 bin metrekarelik alanda kurulan dolum tesisi kurdele kesilerek açildi.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284