Konya, Karaman Ve Mersin Illeri Ortak Lojistik Çalistayi Yapacak

MÜSIAD Konya Sube Baskani Aslan Korkmaz, Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu’nu özel konutunda ziyaret etti.

Konya, Karaman Ve Mersin Illeri Ortak Lojistik Çalistayi Yapacak
Konya ekonomisi hakkinda görüs alisverisinde bulunulan görüsmede Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafindan onaylanan ve Türkiye’de yapilmasi planlanan özel ekonomi bölgeleri konusuldu. Konya’nin ihracatta yakaladigi büyüme hizi ile 2023 vizyonunda önemli bir yerde olmayi planladigini belirten Aslan Korkmaz, “2011 yili ihracat rakamlari Konya sanayisinin ne kadar hizli büyüdügünün kaniti oldu. Sayin Bakanimizdan aldigimiz güçle bekledigimiz hükümet yatirimlarinin faaliyete geçmesiyle üretim, sanayi ve turizm alaninda gücümüz daha da artacaktir” seklinde konustu.
MÜSIAD’in çalismalarini yakindan takip ettigini belirten Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu da, Konya’nin hak ettigi yerde olmasi için çalismalarin hizla devam ettigini belirtti. Bakan Davutoglu, “Konya barindirdigi potansiyel ile ülkemiz sanayisinde de önemli bir merkez sehir olacaktir. Bu noktada mevcuttaki yatirimlar ile planlanan yatirimlarin hayata geçirilmesi büyük öneme sahiptir” dedi.
Ziyarette MÜSIAD Konya Sube Baskani Aslan Korkmaz, Konya’nin liman baglantisini saglayan Mersin demiryolu hattinin rehabilite edilmesi ve Konya Lojistik Merkez hakkinda Bakan Davutoglu ile görüs alisverisinde bulundu.
Daha Sonra Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan ile telefon görüsmesi yaparak Bölge Ekonomisi ve Lojistik Stratejisi için Konya Ticaret Odasi, Konya Ticaret Borsasi, Konya Sanayi Odasi ve KOP Idaresi Baskanligi ile Mersin ve Karaman illerinin meslek odalarinin Mersin’de ortak bir çalistay yapilmasi karari verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284