Konya’ya Enerji Müjdesi. Darisi Karaman`in Basina

Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Karapinar ilçesinde ‘Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi’ kurulmasi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararinin Resmi Gazete’de yayinlandigini belirterek, “60 milyon metrekarelik alanda Konya ekonomisi için enerji üretilecek ve istihdam saglanacak” dedi.

Konya’ya Enerji Müjdesi. Darisi Karaman`in Basina
Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne Türkiye’nin bölgesel anlamda ilk Innovasyon Merkezi kurulmasina iliskin protokolün imzalanmasi için düzenlenen törende konusan Konya Valisi Aydin Nezih Dogan,
günes enerjisinin elektrik enerjisine dönüstürülmesi iliskin projelerin yer aldigi Karapinar ilçesinde ‘Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi kurulmasi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararinin Resmi Gazete’de yayinlandigini duyurdu.
Konya’nin artik siradan bir sanayi sehri olmadigini ifade eden Vali Aydin Nezih Dogan, “Karapinar’da 60 milyon metrekarelik alanda Konya ekonomisi için enerji üretilecek ve istihdam saglanacak. Ayrica bu gelisme, Konya ekonomisinin yeni tesvik sistemi kapsaminda kendisini yenilemesi için de bir manivela görevi yapacak. Konya artik insan kapasitesi, sanayideki üretim gücü ve üniversiteleri ile siradan bir sanayi sehri olmaktan çikti. Enerji Endüstri bölgesinin yürütülmesinden Konya Sanayi Odasi sorumlu olacak. Ayrica bugün imzalayacagimiz ve Konya’nin sanayideki tüm ihtiyaçlarini karsilayacak Konya Bölgesel Innovasyon Merkezi’nin de yürütücü Konya Sanayi Odasi olacak” dedi.
Vali Dogan, kurulacak Innovasyon Merkezi’nin önemine de deginerek, “Endüstri bölgesi ilan edildiginde bu bölgenin ihtiyaç duyacagi bilimsel kapasitenin hazirlanmasi için bir altlik hazirlayalim diye yola çiktik. Ilgili kurumlarinda katkilariyla sadece enerji bölgesine hizmet eden bir yapi olmaktan çok Konya’nin bütün sanayi ihtiyaçlarini görecek Ar-Ge merkezine dönüstürülmesi agirlik kazandi. Nitekim bu görüsü Devlet Planlama Teskilati da benimsedi. Bu çerçevede ilk güdümlü proje destegini Konya adina bu Ar-Ge merkezinde kullanmis olduk” diye konustu.
Konya Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Büyükhelvacigil de, Konya’nin dünyanin geleceginde rol alabilecek bir sehir oldugunu kaydetti.
Il Genel Meclisi Baskani Ali Selvi, Konya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ugur Kaleli, Konya Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mehmet Yavuz, Selçuk ILTEK Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Raif Parlakkaya’nin da katildigi törende protokol imzalandi.
Vali Dogan, tören sonunda Il Planlama ve Koordinasyon Müdürü Metin Özdil’e çalismalarindan dolayi tesekkür belgesi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284