KOP Idaresi Bölge Gençlerine Firsatlar Sunuyor

Kalkinma Bakanligi KOP Idaresi Baskanligi son bir yilda 200’e yakin genci Avrupa’nin farkli sehirlerine gönderdi.

KOP Idaresi Bölge Gençlerine Firsatlar Sunuyor

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinin hizli bir sekilde kalkinmasi için çalismalarini yürüten KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi beseri sermayenin güçlendirilmesi için baslattigi KOP Gençlik çalismalari kapsaminda gençlere yeni firsatlar sunuyor.
Gençlerin toplumsal yasama daha etkin katilmalari ve proje kavrami konusunda bilinçlenmeleri için KOP Bölgesi’nde gençlik çalismalari baslattiklarini ifade eden KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, AB Projeleri kapsaminda son bir yilda 200’e yakin genci Avrupa’ya gönderdiklerini söyledi.
“KOP GENÇLERI ÖNEMSIYOR”
KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu; gençligi önemsediklerini söyleyerek bilinçli kalkinmanin egitimli ve aktif gençlerle olacagini vurguladi. Özellikle üniversitelerde okuyan gençligin egitimine büyük önem verdiklerinin belirten Baskan Babaoglu sunlari söyledi:
“Kalkinmanin en önemli adiminin bilinçli ve kalkinma sürecinin içerisinde aktif olarak yer alan gençler oldugunu biliyoruz. Özellikle üniversite okuyan gençlerimizin üniversiteyi bir araç olarak görerek kendi gelisimleri ve hedefleri için çalismalar yapmalari gerektigine inaniyoruz. Gençlige verdiginiz önem sizin hem güçlenmenizi hem de hizli yol kat etmenizi sagliyor. Bunun farkinda oldugumuzdan KOP Idaresi bünyesinde 'KOP Gençlik' çalismalarini baslattik. Sosyal medya araciligiyla 10 binin üzerinde genci bulusturan büyük bir bölgesel ag olusturduk. Bu kapsamda çalisma arkadaslarimiz üniversitelere gidiyor, bilgilendirmeler yapiyor ve ülkemizin nasil bir firsatlar ülkesi oldugunu anlatiyorlar. Programlarin tanitimi için Konya Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Nigde Üniversitesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi'nde birçok konferans, bilgilendirme toplantisi düzenleyerek gençlerin fikirlerini olgunlastirmalarina yönelik destekler veriyoruz. Ayrica ilçelerimizdeki gençlere de ulasmak üzere program olusturma çalismamiz devam ediyor. Sadece il merkezleri degil KOP ilçelerindeki gençlerin de gelisimi için programlara onlari da dahil ediyoruz' dedi.
“GENÇ BEYINLER BÖLGE DISINA GITMESIN”
Gençlerin yasamak için bölgeden baska bir yere gitmeyecekleri bir KOP Bölgesi için çalistiklarini vurgulayan Baskan Babaoglu, “KOP Idaresi olarak Bölgemizin Türkiye’nin Yeni Marmara’si olabilecegini savunuyoruz. Gençlerin yasamak için bu bölgeden baska yerlere gitmeyi düsünmeyecekleri bir bölge olusturmayi hayal ediyoruz. Bunun için bizim gençlere sunabilecegimiz seyler olmali düsüncesiyle Kalkinma Bakanligimiz koordinasyonunda hazirladigimiz KOP Eylem Plani'yla bütüncül bir sekilde tüm sektörleri içine alan bir atak, bir kalkinma hamlesi baslatiyoruz. Bu hayalin gerçeklesmesi için bölgedeki il merkezleri ve ilçelerimizden gençlerin bu sürece entegre edilmesi, nitelikli bireyler olarak yetismeleri, is gücü piyasasina inovatif yaklasimlarla yenilikle katan bir bakis açisina sahip olmalarinin oldukça önemli olduguna inaniyoruz” diye konustu.
Baskan Babaoglu, KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi (UNIKOP) ile bir araya gelen sekiz üniversitede belirli periyotlarla düzenlenen toplantilarla gençlerin görüslerinin alindigini belirterek, önümüzdeki günlerde KOP ilçelerinden de seçilecek gençlik gruplarini Italya, Litvanya, Polonya ve Romanya gibi birçok ülkeye birer haftaligina göndereceklerini de sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284