KOSGEB 2016 Yılı Makina Teçhizat Kredi Faiz Desteği Veriyor

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, KOSGEB’in, İmalat sanayinde faaliyet gösteren, yerli ve yeni makine teçhizat alımı yapacak esnaflara kredi faiz desteği verdiğini ve konu ile ilgili olarak KOSGEB’den aşağıdaki açıklamanın yapıldığını belirtti.

KOSGEB 2016 Yılı Makina Teçhizat Kredi Faiz Desteği Veriyor
Oda Başkanı Uysal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “KOSGEB Kredi Faiz Destek Programı Kapsamında; KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerin yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla hazırlanan "2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Protokolü" imzalanmıştır. Bahse konu Program; - İşletme başına üst limiti 1.500.000.-TL, - O (sıfır) faizli, - İlk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuz altı) ay vadeli, olarak uygulanacaktır. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir. İşletme başına 300.000.- (üç yüz bin) TL olan faiz/kar payı bedelinin tamamı, İdare Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. İşletmelerin 19 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasında //kredi.kosgeb.gov.tr adresinden Başvuru Formunu doldurmasıyla Kredi Talep ve Onay süreçleri başlayacaktır. Sürece ilişkin açıklamalar başvuru sayfasında bulunan Kullanıcı Rehberinde yer almaktadır. Ön onay verilen her bir İşletme için Yazılım Sistemi bir başvuru kodu üretecektir. İşletme, KOSGEB Müdürlüğü’nden aldığı başvuru kodu ile protokole taraf Banka şubelerinden birine kredi başvurusunda bulunur. İşletmeye sırasıyla Banka Şube Onayı, Banka Genel Müdürlüğü Onayı, KOSGEB Uzman Onayı, KOSGEB Müdür Onayı ve KOSGEB Daire Başkanı Onayı verilecektir. Kredi kullandırımı Banka Tarafından yapılacak olup, kredi tutarı Tedarikçi hesabına aktarılacaktır. Makine Teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespiti ve periyodik kontrolü Banka tarafından yapılacaktır. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabileceklerdir. Ayrıca İşlemler herhangi bir makine teçhizat için KOSGEB’in farklı iki destek programdan aynı anda yararlanamayacak olup tespit edildiği durumda KOSGEB mevzuatları gereği işlem tesis edilecektir” dedi.
Bayram Uysal, söz konusu “ 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği “ ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin KOSGEB İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.
Esnaf ve Sanatkarlarımıza önemle duyurulur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284