Kruvasan Ile Pazari Altüst Eden Adam Yine Isbasinda

GEÇEN yil ‘ambalajli kruvasan’ üreterek pazari altüst eden Simsek A.S., simdi de cheesecake’i ambalaja soktu. Erol Simsek, cheesecake’in Türkiye’de ilk kez bu ölçekte ambalajli üretildigini söylüyor.

 Kruvasan Ile Pazari Altüst Eden Adam Yine Isbasinda

INOVASYON sadece ‘bulus’ yapmakla olmuyor. Bilinen bir ürünü, farkli bir yöntemle pazara sunmak ve yüksek cirolara ulasmak da inovasyon. Bu konuda ilk deneyimini geçen yil ‘kruvasan’i kitlesel olarak ambalajli üreterek yasayan ve büyük basari elde eden Simsek A.S., simdi de ‘cheesecake’i ambalajli üretiyor. Geçen yil, 330 milyon lira ciro yakalayan firmanin, inovasyona dayali yatirimlari 30 milyon liraya ulasti. Simsek A.S. Genel Müdürü Erol Simsek, Türkiye’de ilk kez cheesecake’i paketleyerek satisa sunacaklarini belirterek, siradisi ürünlerle önümüzdeki 3 yil içinde 500 milyon lira ciro hedeflediklerini söylüyor. Erol Simsek söyle konusuyor:
KURU HASAN KRUVASAN
Bien Kruvasan’i “Kuru Sogan, Kuru Hasan” sloganiyla tanittik. Yüzde 3 olan kategori bilinirligi yüzde 70’e yükseldi. Biz de pazar paylarimizi altüst ettik; kek pazarindaki payimiz yüzde 1’den yüzde 10’a yükseldi. Sektörde de yeni bir segment olustu. 2014’e de yeni ürünlerle girdik ve devam ediyoruz. Bien Cheesecake çok iddiali bir ürün oldu ve ciromuza çok güçlü katkisini bekliyoruz. Simsek A.S. olarak Karaman’da üretim yapiyoruz. Bisküvi, çikolata, kek, gofret, kraker ve kruvasan gruplarinda ürünlerimiz var.
ÜMIT BURNU’NA KADAR IHRACAT
15 yil önce 4 ülkeyle ihracata atilmistik. Bugün Avrupa’dan Afrika’ya, Asya ve Avustralya’dan Amerika’ya kadar 100’ü askin ülkede satis yapar hale geldik. Dünya genelinde her saniye 20 paketten fazla Simsek ürünü tüketiliyor. Kruvasani, Nijerya, Gana ve Tanzanya’nin ardindan Güney Afrika’yla Ümit Burnuna kadar ulastirdik. Gofret, kek, kraker, bisküvi, kruvasan ve çikolata gruplarindaki ürünlerimizle global ölçekte güçlü bir oyuncu oldugumuzu kanitladik. Geçen yil 100 milyon dolarlik ihracat yaptik. 2014’te 130 milyon dolarlik ihracat hedefimiz var.
KARAMAN’DAKI DEV ÜRETIM
Simsek Bisküvi, 1996’da Ramazan Simsek tarafindan, Karaman’da kuruldu. Su anda Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamizda üretim yapiyoruz. Henüz 18 yillik bir firmayiz ama son 6 senedir Türkiye’nin 500 sanayi devi arasinda yer aliyoruz. Fabrikamiz 95 bin metrekaresi kapali 40 bin metrekaresi açik alan olmak üzere 135 bin metre krelik alana yayilmis durumda. Depo kapasitemiz 2 milyon koli. Çalisan sayimiz 1600 ve 300’ün üzerinde ürünümüz var. Bisküvide yillik 27 bin ton, gofrette 8 bin ton, kek üretiminde 35 bin ton, krakerde 10 bin ton, çikolatada 25 bin ton ve kruvasanda 10 bin ton toplamda ise yillik 115 bin ton üretim yapiyoruz.
Insaat yatirimlari
EROL Simsek, Karaman ve Istanbul’da insaat sektöründe yeni projeleri de oldugunu söylüyor. Simsek su bilgileri aktariyor: “Karaman’da 20 yildir insaat yapiyoruz. Simdi Istanbul’un Avrupa yakasinda da markali konut projesi insa ediyoruz. Karaman’da Prestij Konaklari adi altinda lüks konut insaati da devam ediyor.
KEÇI SÜTLÜ BISKÜVI YAPTIK
ÜRÜN çesitleri arasinda ‘Tio Haydi-Keçi Sütlü Bisküvi’ ile de öne çiktiklarini söyleyen Erol Simsek, “Bu ürünümüzün de pazarda bir benzeri yok. Anneler çocuklari için özellikle tercih ediyor” diyor. Paketli süt üreticilerine çig süt tedarikçisi olmak istediklerini de söyleyen Simsek, “Karaman’da, 7 bin dönüm arazi üzerine süt hayvanciligina yönelik bir tesis için 3 yil içinde 50 milyon liralik yatirim yapacagiz. Bu projenin de temellerini attik. Kademeli ilerleyerek, 2015’te devreye alinacak” diye konusuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284