Limonun Kilosu 1 Lira Oldu, Üreticinin Yüzü Güldü

Limon rekoltesinde yüzde 40-50 düsüs yasanmasina ragmen, fiyatinin 1 liranin üzerine çikmasi üreticilerin yüzünü güldürdü. Silifke Ziraat Odasi Meclis Baskani Durhasan Akarca, kendisinin de 100 dönümün üzerinde limon bahçesinin bulundugunu ve bu yil limonun fiyatiyla yüzlerini güldürdügünü söyledi.

Limonun Kilosu 1 Lira Oldu, Üreticinin Yüzü Güldü

Türkiye'nin limon üretimin yüzde 65'ini Silifke, Erdemli ve Tarsus ilçelerinin karsiladigini kaydeden Akarca, bu sezon olumsuz hava kosullari nedeniyle rekoltede yüzde 40-50 düsüsün yasandigini, ancak talebin artmasiyla ürünün ilk kez degerinde satildigini dile getirdi.

Ürünlerini keserek soguk hava depolarinda yataga aldiklarini ve 2013 yilinin eylül ayina kadar satmayi planladiklarini belirten Akarca, bunun yani sira ilçede hasadina baslanan limonlarin basta Rusya olmak üzere degisik ülkelere de ihraç edildigini kaydetti.
Her yil sezonu tedirgin bir sekilde beklediklerinin altini çizen Akarca, "Bu yil fiyattan memnunuz. Her ne kadar rekoltemiz düsük olsa da fiyati bu durumu kurtariyor. Limon ilk kez 1 liraya çikti. Bu mevsimde bu fiyata çiktigini görmedim, duymadim. Her yil 20 ile 60 kurus arasinda satabiliyorduk. Hatta öyle zamanlar oluyordu ki, çiftçi limonu toplamiyordu bile." dedi.
Geçtigimiz yil tarlada kalan limonun kilosunun büyüksehirlerde 5 liraya kadar çiktigi belirtildi.
Kaynak: Aksam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284