Maas Kartlarinizi Atmayin!

Is degisikligi yaptiniz ya da çalistiginiz kurum maaslarinizin yattigi bankayi degistirdi ise maas kartlarinizi atmayin eski hesaplarinizin kapatildigindan emin olun.

Maas Kartlarinizi Atmayin!
Banka degisikligi nedeni ile iptal edildigini düsündügünüz maas hesabiniz yillar sonra büyük meblaglar ile karsiniza çikabilir hatta icralik olabilirsiniz.
Devlet, çalisanlarin maaslarinin bankaya yatirilmasini sart kostu bankalar sirket avina çikti yine magdur tüketici oldu. Sikayet Portali Sikayetvar’a gelen sikayetlere göre; maas ödemelerinin yapildigi bankanin degistirilmesi ile maas kartlarini bir kenara atan ve eski hesabinin kapatildigini düsünen tüketiciler karsilarina çikan borç ve gelen icra mektubu ile adeta sok oldu. Iste yasanan magduriyetlerden bazilari söyle:
Icra Takibi Baslatildi!
“Banka kullanilmayan hesaba icra takibi baslatti! 5-6 yil kadar önce maas hesabimi kapattirmistim. Ancak banka avukatlarinin aramasi sonucu hesapla alakali icra takibi oldugu bilgisi tarafima bildirilmistir. Kullanilmayan bir hesabin neden icra takibi baslatildigi bu güne kadar bilgim olmadigi veya bilgi verilmedigi hususunun tarafima bilgi verilmesini arz ederim.”
HESAP AÇIK TUTULUYOR
“Eski çalistigim kurumun çalisani oldugum dönemde sirketin açtirdigi maas hesabim isten ayrildiktan sonra iptal olmadi. Birçok maas hesabim oldu. Bu sekilde ve kesinlikle isletim ücreti diger bankalarda alinmamisti.Ve hesabima para yatirdigimda gördüm.6 ay için 50 TL hesap isletim ücreti kesilmis.Yani senelik 100 TL hesap isletim ücreti. Madem hesap isletim ücreti kesecekler ben isten ayrildiktan sonra hangi hakla hesabi açik tutmaya devam ediyorlar? Madem ki hesap açik tutuluyor hangi hakla hesap isletim ücreti aliniyor ve bunun hiçbir sekilde bilgisi verilmiyor?”
KULLANILMAYAN HESABA ÜCRET KESTILER!
“Önceki maas hesabim baska bir bankadaydi. Yaklasik 1 yildan beri kullanmadigim bu hesabima, internetten faturalarimi ödemek için sattigim esyamin parasi geldi. Hemen pusuda bekleyen avci misali 55 TL hesap isletim ücreti olarak paranin çogunu almislar. Biliyorlar mi benim o paraya ne kadar ihtiyacim oldugunu? Hizmetini almadigim bir seyin parasini neden benden aliyorlar? Hesabi ben 1 yildan beri kullanmiyorum. Inanin beni çok zor durumda biraktiniz. Faturami ödeyemedim. Hesabinizi kullanmadigimdan dolayi ve bu hizmetten yararlanmadigimdan dolayi alinan paranin acilen iade yapilmasini istiyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284