Maliye Her An Kapinizi Çalabilir

Maliye Bakanligi, 5 bin vergi müfettisini sahaya çikardi. Vergi dairesine ugramayan 660 bin kisinin kapisi çalinacak.

Maliye Her An Kapinizi Çalabilir

Maliye Bakanligi, kayit disinin azaltilmasi ve denetimlerin hizlanmasi için hummali bir çalisma yürütüyor. Bu çalismayla Vergi Denetim Kurulu, vergi kaçagina göz açtirmayacak.
Yilsonuna kadar Maliye Bakani Mehmet Simsek'in, "Artik kapilarini biz çalacagiz" dedigi yaklasik 660 bin kisinin kapisi çalinmaya basladi. Diger yandan da Gelir Idaresi Baskanligi, deger artisini kazanç vergisi olarak yansitmayan yaklasik 400 bin mükellefe mektup gönderdi.
Konut satisindan elde ettikleri deger artisinin vergisini istedi. Konut satisindan elde ettigi geliri ve deger artisini gizleyen, tapu harcini gerçek degerinden göstermeyen, düsük beyanda bulunan 400 bin mükellefe mektup gönderen Maliye, vergi dairesine ugramayan listedeki 660 bin vatandasin kapisini çalmaya basladi. Yilsonuna kadar yaklasik 1 milyon mükellefin vergisini yatirmasi saglanacak.
Isgücü Maliyeti Düsecek
Maliye Bakanligi, yeni dönemde isgücü maliyetlerini düsürecek adimlar atacak. Damga vergisi ve harç uygulamalari gözden geçirilerek, yatirimlarda devlet yardimlari revize edilecek. Yurtdisinda hizmet vermek üzere kurulan isletmeler vergisel yönden tesvik edilecek. Girisimci gençleri tesvik amaciyla sigorta primlerinde de indirim yapilacak. Özellikle, tekstil, turizm, bilisim ve finans sektörlerinde istihdamin artirilmasi için destekler artirilacak.
Zarar Yazan Yakindan Izlenecek
Asgari ücretliden daha az gelir beyan edenlerin de kapisi çalinacak. Özellikle, mimar, doktor, avukat gibi meslek sahiplerinin asgari ücretliden daha az kazandigina yönelik beyanlari kapsamli incelemeye alindi. Özellikle son yillarda zarar ve asgari ücretliden daha az gelir beyan edenlerden açiklama istenecek.
Haber Kaynagi: mynet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284