Market Poşetlerine Gelen Fiyatlar Vatandaşı Öfkelendirdi

Ülke genelinde doğanın kirlenmesini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girmesine karar verdiği ücretli poşet uygulaması ilimizde de başlandı. 

Market Poşetlerine Gelen Fiyatlar Vatandaşı Öfkelendirdi

Plastik poşetlerin tanesi 25 kuruştan verilirken, marketlerin ekmek, şarküteri ve manav gibi bölümlerinde açıkta satılan ürünlerin hijyeninin korunması açısından plastik poşetlerin ücretsiz olarak satışına devam edilecek. Vatandaş ise bu durumu fazlasıyla tepkili. Aldıkları ürünlerin poşetlerine para vermek istemeyen Karaman halkı KGRT mikrofonlarına sitem etti.
Markete gelen müşteriler işletmeciye şikâyette bulunarak poşetlere para ödemek istemediklerini dile getirdiler. Yumurta almaya gelen Suriyeli bir müşteri poşetlerin ücretli olduğunu duyunca elindeki yumurtaları fırlatarak işletmeciye bağırdı. Durumu düzeltmeye çalışan işletmeci Yasin Bey ise müşterilerinden gelen olumsuz tepkileri dile getirdi.  Vatandaşların duruma fazlasıyla karşı çıktıklarını söyleyen Yasin Bey; “Müşterilerimiz bizi suçluyor. Ancak bu durumun bize bir getirisi yok. Market poşetleri Bakkallar Odasının bize verdiği bilgiler doğrultusunda ekmek, meyve sebze ve manav ürünleri poşetlerinden nakit almıyoruz. Ama poşetler ücretli hale geldi. Aldığınız kola, cips salça gibi ürünler poşetlenirken ücret ödemek zorundasınız.25 kuruşun 15 kuruşu ise devlete ait. Biz sadece bize verilen görevi yerine getiriyoruz. Halkımız bu durumu sürekli hale getirmek zorunda. Elimizden gelen hiçbir şey yok. Biz de poşetleri para karşılığında satmak istemiyoruz. Ancak doğaya verilen zarar gün geçtikçe artmakta. Bu durum için de gereken tedbirler ele alınmaya devam ediyor. Bizim yapabileceğimiz sadece sadece saygı duymak” dedi. 
Markete gelen bir müşteri ise bu durumdan memnun olmadığını dile getirerek market poşetlerini saklayacağını ve diğer alışverişlerinde de poşetleri yanında getireceğini belirtti. Ama doğaya zarar vermemesi açısından iyi bir uygulama olduğunu söyleyen müşteri market poşetlerinin ücretli olmadan da başka bir şekilde de önlem alınabilineceğini ifade etti. Haber: Merve CEYLAN 


 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284