Memur Da Esnek Çalisacak

Kamuda isçilere uygulanan esnek çalisma modeli, 2.5 milyon memuru da kapsayacak.

Memur Da Esnek Çalisacak
Bakanlik esnek çalisma modelinde ilk adimi 2013'te atacak ve pilot uygulamaya gelecek yil geçilecek.
Kamu personel sisteminde köklü degisikliklere gidiliyor. Isçilere uygulanan "esnek çalisma modeli" 2.5 milyon memur için de uygulanacak. Esnek çalisma modelinde ilk adim 2013'te atiliyor. Belirlenen kamu kurumlarinda esnek çalisma konusunda pilot uygulama baslatilacak.
ISÇI-MEMUR AYRIMI BITIYOR
Kamuda, isçi ve memur ayrimi bitiyor. 2013 Yatirim Programi'nin uygulanmasina yönelik Bakanlar Kurulu karari yayimlandi. Kararda, esnek çalismaya yönelik tedbirler yer aldi. Geçen yil, 657 sayili yasaya esnek istihdama yönelik, "Memurlarin yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarinca tespit edilen çalisma saat ve süreleri ile görev yerlerine bagli olmaksizin çalisabilmeleri mümkündür.
Bu hususa iliskin usul ve esaslar, Devlet Personel Baskanligi'nin teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenir" hükmü konuldu. Bu konudaki belirlemenin 2013'ten itibaren pilot olarak yürürlüge girmesi öngörüldü. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Maliye ile Kalkinma Bakanligi'nin birlikte yürüttügü çalisma kapsaminda, kamu personel sisteminde esnek çalisma modeli gelistirilecek. Seçilen kamu kurumlarinda pilot uygulamalar yapilarak elde edilecek sonuçlar degerlendirilecek. Diger kamu kurumlarinda yayginlastirilmasina yönelik planlama yapilacak.
PERSONEL AÇIGINA ÇÖZÜM
Yeni sistemde, kamuda 5-10 yillik personel planlamasi yapiliyor. Kurum içi ve bölgeler arasi personel dagilimi da yeniden düzenlenecek. Vatandasa dogrudan hizmet verilen noktalardaki personel açiginin giderilmesi saglanacak.
"SOSYAL ÇALISMACI"LAR GELIYOR
Istihdamin artirilmasi konusunda yeni bir adim daha atiliyor. Is koçlarinin ardindan simdi de "sosyal çalismacilar" geliyor. Sosyal hizmet sunumunun ve istihdamin artirilmasi için nitelikli personel, ara eleman ihtiyaci giderilecek.
Sosyal hizmetlerde nitelikli bakim elemani yetistirilmesi hususunda mesleki egitimlere agirlik verilmesi, sosyal çalismaci yetistirilmesi konusunda üniversitelerin ihtiyaçlarin giderilecek. Aktif isgücü politikalari gelistirilerek, 2013 sonuna kadar is ve meslek danismani sayisi artirilacak.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284