Mevka, Desteklerine Bir Çesit Daha Ekledi

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) geçtigimiz günlerde ilan ettigi, “Dogrudan Faaliyet Destegi” hibe programinin ardindan simdi de “Teknik Destek” hibe programi baslatti.

Mevka, Desteklerine Bir Çesit Daha Ekledi

Devlet Planlama Teskilati tarafindan, iki yilda gösterdigi performansla Kalkinma Ajanslari arasinda en basarili ikinci ajans seçilen MEVKA, kisa zaman önce ilan ettigi “Dogrudan Faaliyet Destegi” hibe programindan sonra “Teknik Destek” hibe programini da kamuoyu ile paylasti.
Konuyla ilgili bir açiklama yapan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, bölgemizdeki aktörlerin bölgesel kalkinma açisindan önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikligi nedeniyle hazirlik ve uygulama asamalarinda sikinti ile karsilastiklari çalismalara Ajans tarafindan teknik destek saglayacaklarini belirtti.
Akman, 2011 Teknik Destek programinin ana konularinin; kurumsal nitelikli ve kapasite gelistirici faaliyetler, plan, program, strateji ve envanter çalismalari, lobi faaliyetleri ve uluslararasi iliskiler kurma ve egitim çalismalari oldugunu ve bu çerçevede 36 madde de ayri faaliyet konusu belirlediklerini ifade etti.
“Teknik Destek” hibe programina 800 bin TL’lik bütçe tahsisi yapildigini vurgulayan Akman, bölgedeki, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, diger kamu kurum ve kuruluslari, kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarinin Teknik Destek hibe programina basvuru yapabileceklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284