OSB’de En Büyük Sorunun Eleman Sikintisi Oldugu Açiklandi

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalar, Karaman’da çalistiracak kalifiye eleman bulamamanin sikintisini yasiyor.

OSB’de En Büyük Sorunun Eleman Sikintisi Oldugu Açiklandi

Organize Sanayi Bölgesi Mütesebbis Heyeti Yönetim Kurulu basina bir yemek vererek Organize Sanayi Bölgesinde yapilan çalismalar ve sorunlar konusunda bilgiler verdi.
OSB Yönetim Kurulu Baskani Kemal Boynukalin, Organize Sanayi Bölgesi hakkinda genel bilgi vererek, faaliyette olan parsellerin 96, üretime ara veren parsellerin 13, üretime geçme safhasinda olan parsellerin 8, insaat durumunda olan parsellerin 15, tahsis edilen fakat bos olan parsellerin 69, tahsis edilemeyen bos parsellerin ise 18 olmak üzere toplamda 219 oldugunu söyledi.
Boynukalin verdigi bilgide, “Elektrik alaninda yapilan çalismalarda 2012 yilinda toplam 30 bin metre kablo yer altina alinmis olup, 29 Mayis tarihi itibariyle yüzde 60’a yakin bir bölgede kablolar yer altina alinmistir. Bu tarihe kadar 110 bin metre kablo dösemesi yapilip bitirilmistir. Çalismalar tüm hiziyla devam ediyor” diyen Boynukalin 2013 yilinin sonuna dogru kablolari yer altina alma çalismalarini bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Organize Sanayi’nin su ihtiyacini karsilayan su deposunu güçlendirmek amaciyla su terfi hatti projesinin bitirildigini ifade eden Boynukalin, bu projeyle birlikte sanayicilere 24 saat kesintisiz ve düzenli içme suyu saglandigini sözlerine ekledi.
Boynukalin, Organize Sanayi Bölgesi’nde kalifiye eleman saglamak amaciyla Meslek Lisesi kuracaklarinin müjdesini vererek, “Karaman’da sanayicilerimizin en büyük sorunu nitelikli eleman bulamamak. Fabrikalar üretim kapasitesini arttirdikça Karaman’a bagli köylerden hatta komsu ilçelerden isçi getirmeye basladi. Ancak son dönemlerde ne yazik ki çalistiracak eleman bulmada sikintilar yasiyoruz. Bunun için Organize Sanayi Bölgesi’ne Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in önerisiyle bir Meslek Lisesi yaptirmayi düsünüyoruz. Bu okul içinde arsa talebi vardir. Eger bu arsa talebini karsilayabilirsek Karaman’a 25 bin metrekarelik bir alanda Meslek Lisesi yapilmis olacak. Bunun için Ticaret ve Sanayi Odasi’yla bir görüsme yapacagiz. Onlardan bir arsa talep edecegiz. Bu arada KARSIAD kendi üzerinde bulunan 15 bin metrekarelik arsayi da biz bu okul için verecegiz. Ortak bir noktada birlesebilirsek bu okulun yapilmasi için Milli Egitim Bakanligi’na arsayi devredecegiz” dedi.
Boynukalin, Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 112 Acil Hizmet servisi kurulacagini yine sanayide çalisanlarin çocuklarinin faydalanacagi birde kres açacaklarini ifade etti.
Boynukalin Karaman sanayicisine destek olmak için 300 bin metrekarelik bir arsa talebi oldugunu ve bu talebi karsiladiklarini ifade etti. Ayrica aritma tesisi Karaman O.S.B.’nin en büyük sorunu oldugunu söyleye Baskan Boynukalin aritma tesisi yapmak için gerekli fizibilite incelemelerinin bittigini bildirdi.
Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskan vekili Süreyya Peker ise en büyük sorunlarinin ulasim ve çevre düzenlemesi oldugunu bir kentin kalitesinin ulasimdan geçtigini söyleyerek sanayinin ve sanayicinin çitasini yükseltecegini ifade etti.
Peker bu konuda O.S.B.’nin ulasim sorununu çözebilmek için Karaman Belediyesi ile protokol imzaladiklarini söyleyerek iki hafta içerisinde yollarin onarilacagini ifade etti. Peker ayrica Karaman’da büyük bir isçi sikintisi yasadiklarini belirterek çevre belde, kasaba ve köylerden isçi topladiklarini söyledi.
Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Kemal Boynukalin son olarak Karaman O.S.B. ile MEVKA isbirligi ile yapilmasi düsünülen ISGEM (Is Gelistirme Merkezi), projesi üzerindeki fizibilite çalismalarinin Selçuk Üniversitesi Teknokent A.S. ile anlasilarak bitirildigini,  bu proje için Karaman O.S.B.’den 333 bin TL bütçe ayrilacaginin taahhüt edildigini, MEVKA’dan da bir milyon TL destek ile toplam 1 milyon 333 bin TL bütçe ayrildigini söyledi.
Boynukalin,  bin 299 ada 44 parselde 10 bin 785 metrekare arsa üzerine 15 adet derslik yapilacagini ISGEM proje ortaklarinin ise Karaman Il Özel Idaresi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi,  Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi ve Karaman Ticaret Borsasi oldugunu, projenin Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Ögretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu’nun koordinatörlügünde yürütülecegini ve 2012 yili sonunda bitirilecegini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284